Het Belang van Limburg

Tankstatio­n na 20 jaar tegen de grond: “Ik heb hier zelfs fans”

De site wordt gesloopt voor de bouw van een nieuwe uitbating van Bruno Foodcorner.

-

In 2001 startte Dominique Simaels met een kleine garage. “We hadden een shop van 4 op 4 m2 en twee pompen, het was echt heel primitief”, vertelt Dominique, die haar job als koerier voor een medisch labo toen combineerd­e met haar job bij Bruno. “In 2005, toen naar deze bouw verhuisd werd, werd ik hier zelfstandi­g uitbaatste­r.” Simaels nam haar nieuwe job erg ter harte. “Ik werk hier zeven op zeven, van 5 uur ’s ochtends tot 19 uur. Nooit heb ik verlof genomen, mijn shop is mijn leven. Door de coronamaat­regelen mogen wij ‘maar’ openen van 5 tot 24 uur in plaats van 24 op 24 uur. Daarom ben ik zelf om 3 uur al hier voor het voorbereid­ende werk. De klanten die hier al om 5 uur voor de rolluiken staan, hebben toch ook recht op verse croissants en broodjes.”

Jerrycans benzine

Op woensdag 21 juli moet Dominique haar shop toch sluiten. De site wordt gesloopt voor de bouw van een nieuwe uitbating van Bruno Foodcorner. De klanten zien met lede ogen aan dat hun pomp en winkel dichtgaan tot november. “We hebben hier wat ik noem echte ‘tankstatio­nfans’. Zij komen hier dagelijks hun krant of sigaretten halen”, vertelt Dominique. “Een tijdje geleden kwam ik een klant tegen in de supermarkt. Tien minuten later stond die hier voor sigaretten. Hij was dat zo gewoon om dat bij ons te kopen. Een andere klant neemt al sinds hij van de voorlopige sluiting weet bij ieder bezoek twee jerrycans van 25 liter benzine mee om zo de sluiting te overbrugge­n. Ik vertelde hem dat er andere stations open bleven, maar hij ‘moest’ benzine van bij ons hebben.”

Vele klanten vragen Dominique of ze zeker nog terugkomt. “Je ziet haast de ongerusthe­id in hun ogen”, lacht de uitbaatste­r, die na de werken gewoon weer aan de slag gaat in het nieuwe tankstatio­n in Kortessem. “We liggen hier langs een drukke weg en hebben nu gemiddeld 800 klanten per dag. Voor het verplichte thuiswerk liep dat makkelijk op tot 1.200 klanten per dag.”

80 broodjes op één uur

“Tijdens het weekend verkopen we tot 100 pizza’s per dag en door de week 100 tot 150 broodjes per dag”, gaat Dominique verder. “Ooit kregen we een bestelling van 23 pizza’s. We hebben die in twee beurten moeten leveren, want onze oven kon er maar twaalf tegelijk aan. Een andere klant was eens vergeten zijn bestelling door te geven en vroeg of we binnen het uur 80 ‘smossen’ konden maken. Gelukkig kunnen we terugvalle­n op een team van vijf vaste medewerker­s, vier flexi-jobbers en vier jobstudent­en.”

Of Dominique nog zo’n anekdotes heeft na al die jaren in het tankstatio­n? “Drie tot vier keer per jaar gaat er wel eens een klant rijden terwijl het pomppistoo­l nog in zijn benzine-inlaat zit. Het zijn altijd gehaaste klanten die tijdens het tanken naar binnen komen om zo snel mogelijk te betalen. Ze stormen dan naar buiten en vertrekken snel weer, met alle gevolgen van dien.”

Roterende pizzaoven

Het Bruno Service Station aan de Hasseltses­teenweg moet nu wijken voor een nieuw project. Dat omvat een volledig nieuw gebouw en een carwash. De nieuwe Bruno Foodcorner wordt ook voorzien van alle comfort, waaronder een roterende pizzaoven van Italiaanse topkwalite­it. Daardoor stijgt de capaciteit naar tweehonder­d pizza’s per uur. Gaat Dominique dan nu na twintig jaar wel verlof nemen? “Neen hoor! Ik kan niet stilzitten”, lacht ze. “In tussentijd ga ik helpen in andere tankstatio­ns om in november dan weer naar Kortessem te komen.”

 ?? FOTO RAPO ?? Op woensdag 21 juli sluit Dominique Simaels na 20 jaar de deuren van het Bruno Service Station aan de Hasseltses­teenweg in Kortessem. “Maar in november, bij de opening van de nieuwe vestiging, sta ik hier weer.”
FOTO RAPO Op woensdag 21 juli sluit Dominique Simaels na 20 jaar de deuren van het Bruno Service Station aan de Hasseltses­teenweg in Kortessem. “Maar in november, bij de opening van de nieuwe vestiging, sta ik hier weer.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium