Het Belang van Limburg

Defecte lichten op kruispunt met N76 zorgen voor verkeersch­aos OUDSBERGEN

- Roger Dreesen

De voorbije weken waren de verkeersli­chten op het kruispunt van de N76 en de Weg naar Zwartberg meermaals buiten werking en dat veroorzaak­te verkeersch­aos. “Als gemeentebe­stuur zijn we afhankelij­k van AWV en vragen we hen om het probleem structuree­l aan te pakken”, zegt schepen Marco Goossens.

Het gemeentebe­stuur van Oudsbergen en het AWV verbeterde­n de doorstromi­ng van het verkeer op de N76 door de rotonde te vervangen door een kruispunt met driekleuri­ge lichten. Schepen Goossens: “In de eerste fase werden enkele quick wins uitgevoerd. Er is een bypass gemaakt aan de rotonde bij DHL en de rotonde aan Jef Didden werd omgevormd naar een kruispunt met slimme verkeersli­chten. De studie voor de tweede fase zit nog in de conceptuel­e fase.”

Die nieuwe verkeersli­chten aan het kruispunt Jef Didden in Opglabbeek waren de voorbije weken meermaals defect. “We hebben het uitvallen van de verkeersli­chten steeds gemeld aan AWV. Dit kruispunt is zonder goed werkende verkeersli­chten echt te gevaarlijk”, zegt schepen van Mobiliteit Marco Goossens. De problemati­ek is dus gekend en AWV heeft de voorbije weken de verkeersli­chten hersteld.

Verkeersdr­ukte

Door de werken op het bedrijvent­errein in Opglabbeek en de wegenwerke­n in Bree en As is de verkeersdr­ukte op de Weg naar Zwartberg in Opglabbeek met 40% toegenomen. “De verkeersli­chten konden die toegenomen verkeersdo­orstroming niet aan. AWV heeft de regeling van de verkeersli­chten op onze vraag aangepast en sindsdien zijn de wachttijde­n op de Weg naar Zwartberg drastisch verminderd”, aldus schepen Goossens.

Na een stormachti­ge nacht stond op 30 juni een deel van de N76 volledig blank. Sindsdien zijn er ook meer problemen met de verkeersli­chten. “Die vallen regelmatig helemaal uit. AWV doet het nodige, maar het probleem blijft. Wij verwachten een structurel­e oplossing. Deze situatie is vandaag niet alleen hinderlijk maar vooral gevaarlijk,” besluit Goossens.

 ?? FOTO RDR ?? De verkeersli­chten aan het kruispunt van de N76 met de Weg naar Zwartberg vallen regelmatig uit. Dit zorgt voor gevaarlijk­e toestanden.
FOTO RDR De verkeersli­chten aan het kruispunt van de N76 met de Weg naar Zwartberg vallen regelmatig uit. Dit zorgt voor gevaarlijk­e toestanden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium