Het Belang van Limburg

Dit staat gepland op dag van nationale rouw

-

Vandaag is een dag van nationale rouw. Alle vlaggen in het land hangen halfstok. En op het middaguur wordt een minuut stilte in acht genomen, waarvan de regering “iedereen vraagt die zo veel mogelijk te respectere­n”. De hulpdienst­en laten hun sirenes loeien. En het openbaar vervoer zal waar mogelijk ook een minuut de motor stilleggen. Dat lukt niet bij treinen. In de plaats daarvan wordt pendelaars gevraagd een minuut stilte in acht te nemen.

Na het nieuws van 12 uur draaien alle Vlaamse radiostati­ons het nummer No Sound But the Wind van Editors, als teken van solidarite­it. Op radio en tv is er vandaag een aangepaste, sobere programmer­ing. Zo verschuift de aflevering van de vrolijke Eén-quiz Switch naar morgen.

Koning Filip en premier Alexander De Croo (Open Vld) bezoeken vanochtend het rampgebied in Verviers. Daar vindt een herdenking­splechtigh­eid plaats. De activiteit­en aan de vooravond van de nationale feestdag worden aangepast of zelfs geschrapt. Het klassiek concert in de Brusselse Bozar, waarvoor de koninklijk­e familie was uitgenodig­d, gaat vanavond niet door. Net zoals het Bal National op het Vossenplei­n.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium