Het Belang van Limburg

“Hoogste niveau ooit op dit veld”

-

Met Man City-coach Pep Guardiola komt een van de grote voorbeelde­n van Philippe Clement op bezoek. “Maar dit is niet het moment om uitvoerig in gesprek te gaan”, zegt de coach van Club Brugge. “Ik wil deze wedstrijd winnen.”

Club Brugge telt op dit moment één punt meer dan Manchester City. Met een gelijkspel zou blauw-zwart een goeie zaak doen voor de derde plaats en een doorstart in de Europa League. “Maar ik wil de volgende wedstrijd winnen”, zei Clement aan de vooravond van de derde CL-speeldag. “Dat gevoel leeft ook sterk in de groep. We proberen het maximum te halen tegen een van de twee beste ploegen van Europa. City is nog een trapje hoger dan PSG en Leipzig. Ik zet ze gelijk met Bayern München. Dit wordt het hoogste niveau dat we op dit veld al gezien hebben.”

Clement gelooft in een stunt. “Toen we naar Real Madrid gingen, werd er ook gegniffeld. Maar elke ploeg geeft kansen weg. We zullen er natuurlijk geen twintig of dertig krijgen, het zal erop aankomen hypereffic­iënt te zijn. Enkele spelers moeten zich overtreffe­n. Iedereen moet minstens zijn beste niveau halen. Vanaf dan is alles mogelijk. We zullen ook met twaalf zijn, dankzij ons publiek. Dat speelt ook een grote rol.”

Vormer op de bank

Naar verwachtin­g geeft Clement het vertrouwen aan de elf die vier op zes pakten tegen PSG en Leipzig. Ruud Vormer zit weer op de bank. “We proberen zo veel mogelijk de bal te hebben en de ruimtes te vinden. Dat is soms makkelijke­r tegen een ploeg als City dan tegen een ploeg die in de zestien kampeert. Maar ook als we de bal niet hebben, zoals in de tweede helft tegen Leipzig, heeft deze groep getoond dat ze een resultaat kan neerzetten. We hebben onze pun

ten niet gepakt door geluk, wel door goed te spelen. Het belangrijk­ste is dat iedereen gelooft dat het mogelijk is.”

Een compliment van Pep Guardiola iets over half negen vanavond zou Clement deugd doen. “Ik hou van zijn dominant bewegingsv­oetbal. Je kan ook met andere stijlen prijzen winnen, maar dit voetbal spreekt me aan. Ik zou graag eens op bezoek gaan bij Manchester City, om te zien hoe daar gewerkt wordt. Maar onmiddelli­jk voor of na een wedstrijd is het niet het moment om daarover te praten. Ik ben fan van Guardiola, maar dat zal geen verschil maken in de twee wedstrijde­n die we spelen.”

 ?? FOTO BELGA ?? Philippe Clement.
FOTO BELGA Philippe Clement.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium