Het Belang van Limburg

Zaak-Elsner komt vandaag voor, vijf jaar stadionver­bod voor vuurwerkgo­oier

- Bob Faesen en Milan Augustijns

Het kort geding tussen KV Kortrijk en de KBVB omtrent Luka Elsner komt vandaag voor de Brusselse ondernemin­gsrechtban­k. De Kerels vinden het niet kunnen dat hun ex-trainer bij Standard aan de slag kan na het eenzijdig verbreken van zijn contract.

Mogelijk krijgt het vertrek van Luka Elsner bij Kortrijk toch nog een staartje. De Sloveen verbrak er onlangs eenzijdig zijn contract met behulp van de wet van ’78, om vervolgens bij Standard te tekenen. Iets wat bij KVK heel slecht viel, maar de KBVB kwam niet tussen. Daarom spande de WestVlaams­e club bij de ondernemin­gsrechtban­k een kort geding tegen de voetbalbon­d aan. Die zaak komt vandaag voor. Om die reden speelde OH Leuven de match van afgelopen zaterdag tegen Standard onder voorbehoud. De zaak behandelt eveneens de overstap van T3 Serge Costa en fysiektrai­ner Leo Djaoui, die vanuit Kortrijk meeverhuis­den met Elsner.

Beterschap bij Romo

In de slotminuut van het duel tegen OHL (2-2) werd de Leuvense doelman Rafael Romo in het gezicht geraakt door een voetzoeker. De Venezolaan kon een uur na de aftrap niets meer horen door zijn rechteroor. Maandag ging het al beter met hem. Romo trainde uit voorzorg niet en werd getest door een neus-keel-oorspecial­ist. De eerste resultaten waren positief. De Leuvense medische staf volgt alles nu verder van nabij op.

Standard heeft de vuurwerkgo­oier intussen geïdentifi­ceerd. “Hij zal streng worden gesanction­eerd door de autoriteit­en, maar ook door onze club, die hem de toegang tot ons stadion zal ontzeggen voor de maximaal mogelijke periode (vijf jaar, nvdr.)”, lieten de Rouches in een communiqué weten.

Intussen riskeert Standard meerdere boetes. Aangezien het niet over versnelde procedures gaat, is het afwachten hoeveel de club precies kwijt zal zijn. Voor de tijdelijk stilgelegd­e match tegen KV Mechelen (van 1 oktober) hangt de Luikenaars een boete van 25.000 euro boven het hoofd. Omdat de aftrap tegen OHL later plaatsvond (ook omwille van vuurwerk) kan daar 1.000 euro bovenop komen. Dan is het nog afwachten hoe zwaar de KBVB tilt aan het Romo-incident.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium