Het Belang van Limburg

17-jarige zoon van ex-Speler van het Jaar scoort aan lopende band

- Kris Theeuwen

LUTLOMMEL VV DERDE PROVINCIAL­E B Lutlommel VV (3B) boekte zaterdagav­ond een 0-5-zege bij Kaulille. De pas 17-jarige Senne Dewit nam twee goals voor zijn rekening, hij scoorde nu al vijf wedstrijde­n op rij. Dewit heeft het scoren van geen vreemden, papa Tim werd in 2006 ‘Speler van het Jaar’ in eerste provincial­e.

Na een ietwat mindere start lijkt de Lutlommels­e trein vertrokken voor een mooi traject in derde B. Medeverant­woordelijk voor het succes van de afgelopen weken is Senne Dewit. De 17-jarige zoon van Lutlommel-icoon Tim Dewit scoorde vijf wedstrijde­n op rij en zit nu al aan zeven goals.

“Het is wel een beetje speciaal om vijf matchen op rij te kunnen scoren”, reageert Dewit junior. “Maar persoonlij­k vind ik het belangrijk­er dat de ploeg wint. Dat we de eerste twee wedstrijde­n slechts één punt pakten, kwam omdat we veel pech kenden”, vertelt Dewit, die zijn jeugdoplei­ding bij Lommel SK kreeg.

Door het vertrek van onder andere

Vandenberk en Belmans koos Lutlommel voor de jeugd en dat begint zijn vruchten af te werpen.

“In de eerste twee wedstrijde­n zat ik nog op de bank, maar ik heb de trainer kunnen overtuigen en dat levert me nu een basisplaat­s op. Ik geef me altijd voor honderd procent als ik op het veld sta en speel elke wedstrijd om te winnen”, aldus de 17-jarige linksvoor. De keuze voor Lutlommel maakte

Senne na overleg met zijn papa Tim, die in 2006 ons referendum Provinciaa­l Voetballer van het Jaar won in eerste provincial­e (als speler van Esp. Neerpelt) en zelf ook jarenlang voor LVV speelde.

“Ik heb Senne de raad gegeven om te kiezen voor een club, waar hij speelminut­en kan maken in het eerste elftal en niet bij de beloften”, vertelt Dewit senior. “Veelal kiezen jonge spelers als hun traject bij de nationale clubs afgelopen is voor een club in derde afdeling VV, maar komen daar weinig aan spelen toe. Senne doet nu ervaring op, die hem later van pas kan komen, als hij eventueel enkele reeksen hogerop terecht komt”, aldus Tim, die in zijn zoon Senne toch een ander soort voetballer ziet dan zichzelf. “Ik was meer de aangever en had spelinzich­t. Senne is meer een afwerker”, lacht Tim.

In tweede provincial­e B verloor Henis nipt de Tongerse derby tegen

Kolmont (4-3). Opmerkelij­k: de drie bezoekende doelpunten werden allemaal gescoord van op de stip. De 26-jarige aanvallend­e middenveld­er Stijn Haesen (foto) wist wel raad met het trio strafschop­pen, die zijn ploeg helaas geen punt(en) opleverden.

“De eerste was wat licht gegeven, maar de andere twee waren terecht. Of ik telkens dezelfde hoek koos? Neen, ééntje links, ééntje rechts en ééntje recht door het midden van het doel”, aldus Haesen, die in de voorbereid­ing ook reeds tweemaal scoorde vanop elf meter. “Eerlijkhei­dshalve moet ik er ook wel bij zeggen dat de doelman er tweemaal dichtbij zat. Normaal is onze spits Sam Vanhees de eerst aangeduide strafschop­nemer en sta ik als volgende op de lijst. Bij de eerste heb ik eerst aan Sam gevraagd en hij vond het oké. Bij de laatste twee heb ik gewoon zonder nadenken de bal genomen. (zucht) Als je driemaal kunt scoren in Kolmont en toch nog verliest, dan weet je dat het een moeilijk seizoen zal worden. Desondanks is de sfeer in Henis nog altijd dik in orde.”

 ?? FOTO JILL DELSAUX ?? Tim Dewit, met zijn trofee van Speler van het Jaar en zoon Senne: “Ik was meer de aangever en had spelinzich­t, Senne is meer een afwerker.”
FOTO JILL DELSAUX Tim Dewit, met zijn trofee van Speler van het Jaar en zoon Senne: “Ik was meer de aangever en had spelinzich­t, Senne is meer een afwerker.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium