Het Belang van Limburg

Broers Gallo scoren allebei bij eerste gezamenlij­ke selectie voor Eendracht B

- Eddy Stienissen

E. MECHELEN A/D MAAS B DERDE PROVINCIAL­E A Dubbel feest bij de familie Gallo in Maasmechel­en. De broers Loris (24) en Giona (20) werden niet alleen voor het eerst samen geselectee­rd voor het eerste elftal van E. Mechelen a/d Maas B (3A), maar zorgden meteen ook voor beide treffers tegen Genk VV: 2-0.

Beide Gallo’s trapten hun team met vader en moeder en enkele familieled­en langs de zijlijn - naar de zege en een schitteren­de vierde stek in het klassement.

“Toch maar niet overdrijve­n he”, relativeer­t Loris, met zijn 24 lentes de tweede oudste van de ploeg. “Ons B-team is een (h)echt team. Geen vedetten, maar allemaal jonkies die blij zijn dat ze op hun twintigste in een eerste ploeg spelen en er dan ook iedere week voluit voor willen gaan. Toen ik op mijn negentiend­e - na mijn jeugdjaren bij Patro - naar Eendracht verhuisde, was dat ook met de bedoeling om een stek in het A-team te versieren. Maar ik volgde toen in Leuven de richting handelsing­enieur - waarvoor ik onlangs ook afgestudee­rd ben - en dat bleek niet te combineren met twee trainingen per week. Ik heb dus noodgedwon­gen een stapje teruggezet. Een eigenlijk vind ik het niet eens erg dat het zo gelopen is. Nu kom ik elke week met plezier op donderdag vanuit Leuven, waar ik inmiddels aan een Master na master bezig ben, af om met die gasten mee te trainen. Allemaal jongens uit Maasmechel­en met eenzelfde humor… Wat wil nog je meer?”

Bibbermome­nt

Misschien nog vaker samen met je jongere broertje Giona (20) in dezelfde selectie zitten?

“Het was inderdaad een bibbermome­nt”, reageert Giona, derdejaars­student KMO aan de UCLL. “En tegelijk ook een beloning voor het harde werk van de voorbije maanden. Ik ben lang uit geweest met een scheenbeen­vliesontst­eking, zodat het echte seizoen voor mij nog maar pas begonnen is. Deze korte invalbeurt én het doelpunt - nadat ook Loris al zijn vijfde tegen de netten prikte - zijn dan ook de max. Ik hoop dat dit het begin is van een blessurevr­ije periode, waarin ik voluit kan knokken voor een basisstek. Want ambitieus ben ik wel. Samen met Loris aan de aftrap komen is mijn volgende doel. Liefst onder het toeziend oog van onze ouders en met doelpunten.”

 ?? FOTO RR ?? Loris en Giona Gallo: “Samen aan de aftrap staan is het volgende doel.”
FOTO RR Loris en Giona Gallo: “Samen aan de aftrap staan is het volgende doel.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium