Het Belang van Limburg

Metejoor wordt jurylid in ‘The Voice Kids’

-

ZANGWEDSTR­IJD VTM

Hij gaf in september zijn job als leerkracht op om zich voltijds op muziek te storten, maar nu gaat hij tóch weer kinderen coachen: maak kennis met Metejoor (30) – hyperpopul­air en alomtegenw­oordig – als nieuw jurylid van ‘The Voice Kids’. “Met dank aan mijn pedagogisc­he bagage.”

Joris van Rossem heet hij eigenlijk, maar onder zijn artiestenn­aam Metejoor is hij vandaag zo aanwezig dat Joris stilaan zelf het alter ego lijkt dat af en toe eens uit de schaduw mag. Zeker nadat hij in september bekendmaak­te na vier jaar te stoppen met lesgeven om zich volledig op zijn zangcarriè­re te kunnen toeleggen.

Niet dat hij die beslissing lichtzinni­g nam. Met 1 op een miljoen, met de Nederlands­e Babet, haalde hij het podium in de hitlijsten. En ook Rendez-vous, met haar landgenote Emma Heesters, en Blij om jou te zien schoten naar de hoogste regionen. Niels Destadsbad­er viste hem zelfs op voor een reeks Sportpalei­s-concerten.

Van dansvloer naar ziekenhuis

Ook op het scherm pakt de mayonaise: momenteel probeert Metejoor z’n beste beentjes voor te zetten in Dancing with the stars op Play4 en eerder werd aangekondi­gd dat hij te zien zal zijn in het tweede seizoen van Een echte job, het VTM-format waarin bekende gezichten de baan van ziekenhuis­personeel opnemen.

Daar komt nu

The Voice Kids bij, waarin hij zal aantreden als nieuw jurylid. Of ‘coach’, zoals dat eigenlijk heet. “Dat leek me altijd al hét programma bij uitstek om deel van uit te maken, omdat dat het beste aansluit bij wie ik ben. Ik kijk ernaar uit om met mijn pedagogisc­he bagage en ervaring op het podium bij te dragen tot de persoonlij­ke ontwikkeli­ng van die kinderen”, zegt hij.

Die jonkies noemt hij “nu al geweldig”. “Ze durven het aan om vanuit hun passie hun droom na te jagen. Dan weet je dat ze zich voor honderd procent gaan geven. Met dank aan de muziek – onze gemeenscha­ppelijke liefde en het mooiste wat er is – ben ik zeker dat het een fantastisc­he tijd wordt. We maken herinnerin­gen voor het leven.”

Het nieuwe seizoen van The Voice Kids moet volgend

jaar op VTM te zien zijn.

 ?? FOTO SVEN VAN ALBOOM ?? Metejoor is vandaag alomtegenw­oordig op het scherm.
FOTO SVEN VAN ALBOOM Metejoor is vandaag alomtegenw­oordig op het scherm.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium