Het Belang van Limburg

Geef schade aan nieuwe smartphone niet te snel aan bij verzekerin­g

-

SMARTPHONE HASSELT

Cis Vrancken kocht een smartphone met een Omniumverz­ekering erbij. Toen hij het ding uitpakte, viel het kapot. “Maar nu komt die verzekerin­g niet tussen, wegens niet lang genoeg gebruikt”, aldus Cis.

“Het ging mis bij het plaatsen van de simkaart”, zegt de Hasselaar. “Ik heb mijn nieuwe Oppo toen uit mijn handen laten glippen. Het toestel viel op de grond en daarbij is het laatje voor de simkaart verbogen. De simkaart zelf zat geblokkeer­d.”

“Ik heb de smartphone vervolgens opgestuurd voor reparatie. Enkele dagen later kreeg ik een prijsoffer­te. De herstellin­g zou 333 euro kosten, zonder BTW. Ik heb ermee ingestemd om hem te laten herstellen. Ik had immers een verzekerin­g genomen tegen eventuele schade die het toestel zou kunnen oplopen.” “Meteen nadat ik aangifte had gedaan, kwam het tegenberic­ht dat men beloofde mijn dossier zeer grondig te bestuderen. Hoe grondig men te werk is gegaan laat ik in het midden. Maar nog geen 24 uur later al kreeg ik de melding dat mijn claim was afgewezen, omdat mijn gsm nog geen 15 dagen in gebruik was na de activatie van de verzekerin­g.”

“Dat is op zich al vreemd. Maar die voorwaarde geldt volgens mijn verzekerin­gscontract niet bij toestellen die minder dan dertig dagen voor het schadegeva­l zijn gekocht. Of zie ik dat verkeerd?”

Opgelost?

In principe kan je een verzekerin­g tegen valschade altijd afsluiten. Om te voorkomen dat iemand die vandaag zijn oude gsm laat vallen, morgen een verzekerin­g neemt om pas daarna aangifte te doen en een nieuwe te krijgen, gaat die verzekerin­g doorgaans pas na een bepaalde periode in. Maar dat is bij de Omnium-verzekerin­g van Cis blijkbaar niet het geval.

“We hebben contact opgenomen met onze verzekerin­gspartner om uit te klaren waarom de claim van meneer Vrancken geweigerd werd. Op basis van onze initiële lezing van het contract en het dossier, lijkt het er inderdaad op dat de klant hier wel degelijk recht had op een terugbetal­ing. We wachten op feedback van onze partner vooraleer we uitsluitse­l kunnen geven.”

 ?? FOTO SVEN DILLEN ?? Cis Vrancken was ontgoochel­d in zijn Proximus-verzekerin­g.
FOTO SVEN DILLEN Cis Vrancken was ontgoochel­d in zijn Proximus-verzekerin­g.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium