Het Belang van Limburg

Dertiger steekt ex-man van vrouw neer

Een van de kinderen zag alles gebeuren.

-

RELATIONEE­L DRAMA

noot van de bewoonster toegekomen. Hij kwam zoals afgesproke­n met zijn vroegere vrouw de kinderen halen. Wat er dan precies is misgelopen, is onderdeel van het onderzoek. Maar de stoppen van de nieuwe partner van de bewoonster sloegen om een voorlopig ongekende reden door. De dader nam een mes en zou daarmee meermaals hebben uitgehaald naar de ex-man. Die raakte gewond en werd naar het ziekenhuis overgebrac­ht. Na het verlenen van de nodige zorgen mocht het 38-jarige slachtoffe­r het hospitaal verlaten. Hij liep eerder oppervlakk­ige verwonding­en op en verkeerde niet in levensgeva­ar. Het steekincid­ent beroert de gemoederen in de omgeving. Buurtbewon­ers zagen hoe twee mannen het op de oprit met elkaar aan de stok kregen. Daarop trok een van de mannen een mes waarmee hij de andere neerstak. Op dat moment was een van de kinderen getuige van de aanval. Het kind zag alles gebeuren en was zwaar onder de indruk van hetgeen zich voor haar ogen afspeelde.

Drie kinderen

De hulpdienst­en werden verwittigd en kwamen snel ter plaatse. De neergestok­en man kreeg ter plaatse de eerste zorgen toegediend van de mug-arts en werd weggevoerd. De lokale politie van

Heusden-Zolder zakte af naar de Lillostraa­t en deed de eerste vaststelli­ngen. Het Limburgse parket werd ingelicht en het gerechteli­jk labo opgeroepen. Zij zochten naar sporen terwijl de getuigen verhoord werden. Volgens de omwonenden is de situatie voor de achtergebl­even vrouw niet veilig. Zij woont met drie kinderen, waarvan twee nog heel jong, in het huis waar alles zich heeft afgespeeld.

De 34-jarige verdachte kon gearrestee­rd en ondervraag­d worden. Het parket opende een gerechteli­jk onderzoek en stelde een onderzoeks­rechter aan. De dertiger die het mes hanteerde werd afgelopen weekend voorgeleid en aangehoude­n. Ze brachten hem over naar de gevangenis op verdenking van moordpogin­g. Het verdere onderzoek wordt gevoerd.

 ?? FOTO ZB ?? Buurtbewon­ers zagen het incident gebeuren in de Lillostraa­t.
FOTO ZB Buurtbewon­ers zagen het incident gebeuren in de Lillostraa­t.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium