Het Belang van Limburg

Simon Mignolet: “Mijn mooiste titel, omdat ik zo

-

Dé man van de Champions’ play-offs heet Simon Mignolet. De 34-jarige doelman kende moeilijke maanden, maar krabbelde recht en maakt zijn droom waar: “Volgende week m’n zonen mee het veld op pakken om te vieren. Zoiets zal ik niet snel vergeten.”

Derde titel op rij voor Club Brugge en dus ook voor Simon Mignolet. Dat zou tot ongelofeli­jk uitbundige taferelen moeten leiden, maar eigenlijk viel dat best mee. Heel kalm kwam hij na afloop ook de mixed zone van de Bosuil binnengewa­ndeld. En hij gaf meteen een verklaring. “Ik denk dat iedereen dood is”, zei hij grijnzend. “Zelfs ik, als doelman. Het was superwarm. Je bent volledig uitgedroog­d. Dan wil je heel graag feesten, maar dan zit je met heel veel lijken in de kleedkamer. Wees gerust: straks in Brugge maken we dat goed. Al zal ik niet op de eerste rij staan. Er zijn emotionele­re spelers dan ik.” Nochtans: als íémand op die eerste rij verdiende te staan, dan wel

Mignolet. Hoed af voor zijn parcours. Er was een periode, eind 2021, dat alles tegenzat. Foutje hier, blunder daar. Mentaal was het moeilijk voor de keeper, want er was ook een blessure in het spel. Z’n knie speelde hem maandenlan­g parten. Hij zat meer bij de kinesisten dan hem lief was en hij boette in aan sprongkrac­ht. Maar nu, op het einde van het seizoen, is daar helemaal niks meer van te merken. De zorgen zijn verleden tijd. Mignolet ontpopte zich in de play-offs tot de redder van Club door vier keer de nul te houden en ook zondag op de Bosuil uit te blinken. Zonder zijn acrobatisc­h werk stond het na 45 minuten misschien 3-0.

“Maar ik denk dat ik nog belang

 ?? FOTO BELGA ?? Zonder het acrobatisc­h werk van Simon Mignolet stond het na 45 minuten misschien 3-0.
FOTO BELGA Zonder het acrobatisc­h werk van Simon Mignolet stond het na 45 minuten misschien 3-0.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium