Het Belang van Limburg

“Onacceptab­el”

-

BERND STORCK “Een fysiek probleem”

“Ik denk dat we in play-off 2 intussen bewezen hebben dat de grote puntenkloo­f met de drie andere ploegen tijdens de reguliere competitie geen toeval was”, luidde de correcte conclusie van AA Gent-coach Hein Vanhaezebr­ouck na de eenvoudige zege van zijn ploeg bij KRC Genk. Collega Bernd Storck kon alleen maar erkennen dat de Buffalo’s zondag een klasse te sterk waren voor een bijzonder matig KRC Genk. “AA Gent was veel beter dan ons, dan moet je accepteren dat je de boot ingaat”, aldus Storck. Hij zocht de verklaring voor de flauwe prestatie deels in het warm weer. “Ik denk dat het een fysiek probleem was. Er zat veel te weinig beweging in de ploeg, waardoor we nooit aan onze gekende aanvalspat­ronen toekwamen. We hebben met verschille­nde offensieve wissels geprobeerd om de bakens te verzetten maar ook dat is niet gelukt. Het is jammer dat we op deze manier onze laatste kans op Europees voetbal zien verdwijnen.”

KRC Genk speelt volgende week nog een wedstrijd zonder betekenis op KV Mechelen. Het is de vraag of we tegen dan al te weten komen waar de toekomst van coach Storck ligt. “Neen”, hield de Duitser de boot af. “We spreken pas na de laatste match over de toekomst.”

GOUDEN SCHOENEN ONUACHU EN ITO

Fier en ontgoochel­d tegelijk

Die toekomst is eveneens onzeker voor zowel Paul Onuachu als Junya Ito. De Nigeriaan kreeg zijn gouden schoen voor het jaar 2021 overhandig­d, de Japanner die van de Genkse fans voor het afgelopen seizoen. Maar veel vreugde beleefden ze daar niet aan.

 ?? ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium