Het Belang van Limburg

Dromen van een mythe

-

In Engeland zijn ze er al een tijdje mee bezig: de onwinbare quadruple. League Cup, FA Cup, Premier League én Champions League. Nog nooit is een ploeg erin geslaagd die alle vier in hetzelfde seizoen te winnen. Wel is er een berucht overzicht met teams die het langst uitzicht hadden om er te geraken. Tot dit seizoen stond dat record op naam van Chelsea in 2006/2007, dat toen op 1 mei sneuvelde in de halve finales van de Champions League.

Maar nu is er dus Liverpool. 16 mei and counting. Zaterdag werd de finale van de FA Cup een kopie van de finale van de League Cup eerder dit seizoen. Weer heette de tegenstand­er Chelsea – met een onzichtbar­e Romelu Lukaku –, weer stond het na verlenging­en nog 0-0 en weer werd uiteindeli­jk na penalty’s gewonnen. Twee bekers zijn al binnen, nog twee te gaan. Op zaterdag 28 mei staat Liverpool ook al zeker in zijn derde finale dit seizoen als het Real Madrid in de ogen kijkt in de strijd om de Champions League.

Onbewoond eiland

Rest de Premier League. Daar leek de titelrace verloren na puntenverl­ies tegen Tottenham vorige week, maar gisteren schonk Manchester City de Reds nog hoop. Riyad Mahrez miste enkele minuten voor tijd een strafschop bij een 2-2-stand op bezoek bij West Ham. Met een zege voor de Citizens zouden Kevin De Bruyne en co zo goed als kampioen geweest zijn, maar dat gebeurde dus niet. Nog koren op de molen van de believers: ondanks een hoop balbezit maakte de ploeg van Pep Guardiola een wankele indruk achterin. Door twee goals van revelatie Jarrod Bowen moest City zelfs de rust in met een 2-0-achterstan­d.

Het had een afgeweken bal en een lullige eigen goal nodig om gelijk te komen. Door hun puntenverl­ies kan Liverpool morgen in Southampto­n terugkomen tot één puntje met nog één match te gaan.

“Het zou als de eerste stap op een onbewoond eiland zijn”, zei Liverpool-trainer Jürgen Klopp zaterdag over de quadruple. Op Anfield Road beginnen ze al te dromen.

 ?? FOTO ISOPIX ?? Konstantin­os Tsimikas trapte de beslissend­e strafschop binnen voor Liverpool.
FOTO ISOPIX Konstantin­os Tsimikas trapte de beslissend­e strafschop binnen voor Liverpool.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium