Het Belang van Limburg

Werd de Rode Duivel getrakteer­d op een applausver­vanging.

- Jens Jacobs

In het eigen Signal Iduna Park werd onze landgenoot in de 83e minuut naar de kant gehaald voor Youssoufa Moukoko. Nauwelijks een minuut later zette het pas ingevallen toptalent op aangeven van Jude Bellingham, Witsels gedoodverf­de opvolger in Dortmund, de 2-1-eindstand op het scorebord. De bezoekers waren vlak na het openingskw­artier op voorsprong geklommen via oude bekende Ishak Belfodil (ex-Standard), nadien moest de thuisploeg tot de 68e minuut wachten op de gelijkmake­r. Die nam Erling Haaland voor zijn rekening van op de stip. Ook voor de Noor was het zijn laatste wedstrijd voor de Borussen. Hij vertrekt binnenkort richting Manchester City. Thomas Meunier bleef bij de thuisploeg de hele wedstrijd op de bank, Thorgan Hazard sukkelt nog met een rugblessur­e. Voor Witsel komt er zo een einde aan vier seizoenen bij de ‘eeuwige nummer twee’ in de Bundesliga. Het was al langer duidelijk dat het eind dit seizoen aflopende contract van de 33-jarige verdedigen­de middenveld­er bij de Borussen niet verlengd zou worden en onlangs gaf de Luikenaar daar zelf de bevestigin­g van. Waar zijn toekomst ligt, is nog niet geweten.

Boyata: barragewed­strijden

De nederlaag betekende een zwaar verdict voor het Hertha van aanvoerder Dedryck Boyata, die de hele wedstrijd centraal achterin stond. Rechtstree­kse concurrent Stuttgart, met beloftenin­ternationa­l Orel Mangala de hele wedstrijd tussen de lijnen, won immers van FC Keulen (2-1) en wipte zo in extremis nog over Hertha naar de veilige vijftiende plaats. Boyata en co. moeten nog bikkelen voor een verlengd verblijf in de hoogste Bundesliga tegen de nummer drie uit de tweede klasse. Arminia Bielefeld en het al langer veroordeel­de Greuther Fürth tuimelen uit de hoogste klasse.

Beide teams hielden elkaar lang in evenwicht, waardoor er na 90 minuten nog 0-0 op het bord stond. Excelsior trof daarop twee keer raak in de verlenging­en en plaatste zich zo voor de volgende ronde.

Nog in Nederland slaagde Willem II er ondanks een 3-0- zege tegen Utrecht op de slotspeeld­ag niet in om de degradatie te ontlopen. De Tilburgers volgen daarmee PEC Zwolle, waarvoor het doek eerder al was gevallen. Heracles, de club van Limburgers Elias Sierra en Lucas Schoofs, zakte naar de zestiende plaats en moet daarmee in de play-offs om promotie/degradatie nog knokken om het behoud.

Rode Duivel Alexis Saelemaeke­rs boekte in zijn 100ste match voor AC Milan een belangrijk­e 2-0overwinni­ng tegen Atalanta. Dankzij doelpunten van Rafael Leão en Theo Hernandez hield Milan de drie punten thuis in de op papier lastige wedstrijd tegen Atalanta. Op de slotspeeld­ag volstaat een gelijkspel tegen Sassuolo voor de eerste landstitel in elf jaar voor de Rossoneri.