Het Belang van Limburg

DAMESVOETB­AL

Truiense Justien Odeurs verovert na titel ook beker met Anderlecht: “Kers op de taart”

- Sven Claes

BEKERFINAL­E Justien Odeurs (24) veroverde na vier titels nu ook haar eerste beker met kampioen Anderlecht. De doelvrouw uit Sint-Truiden hield haar netten proper in de finale tegen Standard Fémina: 3-0.

Pas in de laatste twintig minuten van de partij slaagde paarswit er in afstand te nemen van de Luikse club via doelpunten van Wijnants, Ouzraoui en Wullaert. De dubbel was daarmee een feit voor het elftal van de afscheidne­mende coach Johan

Walem. Het feest van Anderlecht verplaatst­e zich na het laatste fluitsigna­al al snel van het stadion van KV Mechelen naar een discotheek in Willebroek. “Om 5 uur lag ik in mijn bed”, vertelde Odeurs met kleine pretoogjes op zondagocht­end. “Titel én beker, dus voor zo’n gelegenhei­d mag dat wel een keer. Een clean sheet is ook altijd leuk voor de statistiek­en.”

“De wedstrijd zelf? Het was van beide elftallen een zenuwachti­ge eerste helft. Standard en wij geraakten er enkele keren door, maar het bleef een saaie eerste helft”, beaamde Odeurs. “Na de 1-0 gingen we er gelukkig vlot over. Velen verwachtte­n natuurlijk dat we de dubbel zouden pakken. We wilden het héél graag, maar enige vorm van druk voelden we niet. Dit is een mooie bekroning van het seizoen, nadat we toch commentaar moesten slikten toen we een tijd op de tweede plaats stonden. Na de titel en nu de beker is dit een mooie kers op de taart.”

De doelvrouw kon bovendien rekenen op een trouwe supporters­schare vanuit haar thuisstad. “Mijn vriendin had speciaal een bus ingelegd vanuit Café Hemingway’s in Sint-Truiden, waar ik nog ooit gewerkt heb als ober”, besloot Odeurs. Het succesvoll­e seizoen van de vrouwenplo­eg van Anderlecht zit er daarmee op. De zoektocht naar een nieuwe hoofdtrain­er loopt nog.

 ?? FOTO BELGA ?? Justien Odeurs viert de dubbel met haar ploegmaats.
FOTO BELGA Justien Odeurs viert de dubbel met haar ploegmaats.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium