Het Belang van Limburg

Geerts komt drie tienden tekort, Everts duikt opnieuw in top 10

-

Jago Geerts en Tom Vialle vertoeven momenteel op een andere planeet in de MX2. Ook in het diepe zand van Riola Sardo - bij 30 graden notabene - deden ze de rest van het peloton verbleken. Nummer drie Benistant volgde in beide reeksen op 40 (!) seconden.

Zuur

In de eerste reeks hijgde Vialle van begin tot einde in de nek van Geerts, maar die gaf geen krimp. In de tweede manche waren de rollen omgekeerd. Vialle op kop en Geerts de jager. Tot op de meet. Drie tienden van een seconde kwam de Balenaar tekort om de reeks- en GP-zege te pakken. “Natuurlijk is dat zuur”, bekende Geerts. “Ik had het gevoel dat ik net ietsje sneller was dan Vialle, maar ik geraakte hem maar niet voorbij. Er waren veel korte stukken, waardoor ik in de bochten niet kon doorzetten. Ach ja, ik heb geen punten gewonnen op hem, maar ook geen verloren (Geerts telt in het WK zes punten voorsprong, nvdr). Mijn snelheid en conditie zijn prima. Dat moet ik vooral van deze GP onthouden.” Als deze race een voorbode is van de rest van het WK dan ligt er ons nog veel lekkers én veel spanning te wachten. “We hebben twee jaar geleden al eens zo’n tweestrijd uitgevocht­en. Dit is dus niet nieuw”, aldus Geerts. “Nu ja, ik denk niet dat wij iedere GP zo zullen domineren. Hier en daar gaan nog andere rijders zich in de strijd mengen. Zoals mijn teammaat Benistant.

Of hij me dan kan helpen? Als hij punten van Vialle afsnoept en niet van mij, wel (lacht). Eigenlijk is het simpel: als ik de wereldtite­l wil pakken, zal ik het zelf moeten doen.”

Everts fysiek sterk

Liam Everts dook voor de tweede Grote Prijs op rij in de top 10. Al moest de 17-jarige Lummenaar daar wel diep voor gaan. In beide reeksen (10+8) moest hij na een val in de start een ferme inhaalrace uit zijn lijf persen. “Pech? In de eerste reeks wel, want toen knalde iemand mijn stuur gewoon uit mijn handen. Lag ik daar weer mooi. Maar in de tweede reeks ging ik zelf in de fout”, was Liam heel eerlijk. “Spijtig, want ik was heel goed weg, zat in zesde positie. Er had dus veel meer ingezeten. Helaas (zucht). Ik had wel geluk bij een ongeluk. Längenfeld­er reed nog over mijn motor bij die val, waardoor de radiator er bijna af lag. Gelukkig bleef dat ding nog net hangen. Ik heb er daarna gewoon het beste van gemaakt en ben toch nog tot in de top 10 geraakt. Ik ben vooral tevreden over het rijden op zich. Ik kon mijn tempo vlot vasthouden en voelde me - zelfs bij deze hitte conditione­el ook sterk. Een goed teken.”

MX2: 1. Vialle (2+1) 47, 2. Geerts (1+2) 47, 3. Benistant (3+3) 40, 4. Horgmo (5+4) 34, 5. Haarup (4+6) 33,... 9. Everts (10+8) 24. WK-stand (8/20): 1. Geerts 338, 2. Vialle 332, 3. Längenfeld­er 244, 4. Haarup 244, 5. Horgmo 233,... 16. Everts 83.

 ?? FOTO @FULLSPECTR­UMMEDIA ?? Jago Geerts telt in het WK nog altijd zes punten voorsprong op Tom Vialle.
FOTO @FULLSPECTR­UMMEDIA Jago Geerts telt in het WK nog altijd zes punten voorsprong op Tom Vialle.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium