Het Belang van Limburg

Amaury Capiot vierde bij wederoptre­den

-

GP MORBIHAN

Timo Kielich, Kamiel Bonneu en Amaury Capiot pakten dit weekend uit met opvallende prestaties. De eerste twee deden dat in de Ronde van Hongarije, de laatste in de Grote Prijs van Morbihan.

Amaury Capiot bleef een kleine maand uit competitie, maar zette meteen een stevig punt achter zijn wederoptre­den, zaterdag in Bretagne. De Lanakenaar legde beslag op de vierde plaats in de pelotonspr­int, nadat de Fransman Julien Simon de meute nipt voorbleef. Capiot: “Het was een deftig resultaat na een lange rustperiod­e, dus dat stemt me tevreden. Meer zat er jammer genoeg niet in. Eén vogel was gaan vliegen en achter hem bleven Kristoff en Stewart me voor in de spurt. Ik voelde de inspanning­en van zaterdag ook nog op zondag, in de Tro Bro Léon. De eerste 150 kilometer ging het nog wel, maar toen het om de knikkers ging, moest ik passen. Uiteindeli­jk werd ik daar 22ste.”

Kielich en Bonneu

In de Ronde van Hongarije kwamen Timo Kielich en Kamiel Bonneu uitstekend voor de dag. Kielich plaatste zich zaterdag in een massasprin­t, gewonnen door Groenewege­n vóór Jakobsen, op de zesde stek. Kielich: “Ik zat goed geposition­eerd omdat ik werkte voor ploegmaat Simons Dehairs. Toen die het wiel kwijt was, ging ik zelf mijn kans, met een deugddoend­e zesde plek als resultaat. Ik zie mezelf niet als een man voor de massaspurt­en, maar ik weet wel dat ik het kan afmaken in een klein groepje.” Een dag later maakte Kamiel Bonneu het mooie weer met een elfde plek in de koninginne­nrit, waarmee hij tiende werd in de eindstand. “De ploeg leverde fantastisc­h werk voor mij en mijn ploegmaats zetten me perfect af ”, reageert Bonneu. “In het begin van de week had ik niet zo’n goed gevoel in de benen maar gaandeweg kwam ik erdoor. Die elfde plaats is voor mij dan ook het hoogst haalbare.”

 ?? FOTO BELGA ?? Amaury Capiot.
FOTO BELGA Amaury Capiot.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium