Het Belang van Limburg

De Soudal Open op Rinkven was geen voltreffer voor de Belgische golfers.

- Xavier Champagne

LIMBURGS DUO MIST DE CUT

SOUDAL OPEN – DP WORLD TOUR

Zowel Christophe­r Mivis als Kristof Ulenaers slaagden er niet in de cut te halen. Mivis had een mindere eerste ronde, Kristof een mindere tweede. Geen nood echter, want beiden concentrer­en zich in eerste instantie op de Challenge Tour. Ze krijgen donderdag in de Challenge de Espana een revancheka­ns. Ulenaers won vorig jaar op Novo Sancti Petri.

GRINBERG IS (GOLF)WERELDNIEU­WS

Lev Grinberg is nog geen vijftien jaar, maar kreeg van Rinkven een wildcard om in de Soudal Open te starten. Een kans die de jonge Oekraïner, die al haast tien jaar in Antwerpen woont, met beide handen greep. Met 70 in de eerste ronde en 69 in de tweede optellende, haalde hij vlotjes de cut. Zijn -3 halfweg totaal was zo goed als dit van Thomas Pieters. Grinberg was meteen wereldnieu­ws in het golfgebeur­en. Hij mag eind deze maand dan ook in de Dutch Open starten.

DETRY EN COLSAERTS HALEN HET WEEKEND NIET

Thomas Detry, vorige maand vader geworden, vond troost bij Sarah en dochtertje Sophia. Nicolas Colsaerts, nog steeds herstellen­d van zijn nierproble­men, beet moedig door maar in de tweede ronde was zijn vat helemaal leeg. “Het voornaamst­e is nu helemaal terug gezond worden”, klonk hij hoopvol nadat hij en zoontje Jackson de show gestolen hadden op de slothole.

DE ROEY PAKT EERSTE ZEGE OP EUROPEAN TOUR

Ook aanwezig op Rinkven was Manon De Roey, die zaterdag in Bangkok de Aramco Series won. Haar eerste zege op de Ladies European Tour. Ze kwam van Thailand naar België overgevlog­en om bij de Soudal Open op haar homeclub aanwezig te zijn, waar ze alle lofbetuigi­ngen met een vermoeide glimlach in ontvangst nam. Dankzij haar zege mag ze overigens ook in de prestigieu­ze US Open starten.

Nicolas Colsaerts

 ?? FOTO BELGA ?? De amper 15-jarige Oekraïense Belg Lev Grinberg maakte indruk.
FOTO BELGA De amper 15-jarige Oekraïense Belg Lev Grinberg maakte indruk.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium