Het Belang van Limburg

Broers Porco aan het feest in Mal

- Freddy Vaes

WIELRENNEN ELITE Z/C EN BELOFTEN De wedstrijd in Mal voor elite z/c en beloften was er één van de categorie C, wat betekent dat ook masters en eliten 3 toegelaten zijn. En net die renners maakten het mooie weer, de broers Porco op kop.

Fabio en zijn oudere broer Carlo legden beslag op de plaatsen één en twee. Timothy Stevens en John De Schutter, allebei eigenaar van een licentie van elite 3, werden derde en vierde. En dat terwijl er toch een paar zeer sterke beloften aan de start stonden, waaronder Senne Thonnon, regerend provinciaa­l tijdritkam­pioen, en die andere jeugdige en beloftevol­le Jonathan Vervenne. Zij eindigden vijfde en zesde op ruim twee minuten van winnaar Porco.

Dat onder meer de Porco’s dit kunnen, is geen verrassing. Als deze masters in een elitenweds­trijd aan de start verschijne­n, is de tegenstand gewaarschu­wd. Zeker als het om een lastige koers gaat zoals in Mal. Op een parcours dat constant op en af gaat en onder een strakke wind, scheurde het peloton al snel. Vlug vormde zich een kopgroep van vijftien renners waaruit iets voorbij half wedstrijd Fabio en Carlo Porco, Timothy Stevens en John De Schutter ontsnapten. Ze werkten goed samen en bouwden hun voorsprong uit. In de slotfase was het vooral Stevens die meermaals zijn medevlucht­ers trachtte te verschalke­n. Maar de broers Porco counterden elke aanval. Uiteindeli­jk konden zij op twee ronden van het eind een gat slaan, een koppeltijd­rit opzetten en beslag leggen op plaatsen één en twee.

Nieuweling­en in Jesseren

De nieuweling­enwedstrij­d in Jesseren werd gewonnen door de Nederlande­r Max Rijvers, in onze contreien geen onbekende gezien hij ook al winnaar was van de wedstrijd in Zutendaal, net als in de seizoensaf­sluiter in Lommel. Rijvers haalde het met kleine voorsprong van Yoram Knaepen, zevende op het BK tijdrijden.

 ?? FOTO GLENN HOFKENS ?? Fabio Porco bleef zijn broer Carlo voor.
FOTO GLENN HOFKENS Fabio Porco bleef zijn broer Carlo voor.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium