Het Belang van Limburg

FULL Hasselt heerst in cupfinale

- Jo Trekels

In de eerste helft was Hasselt - nog wat stroef - al de betere ploeg. Maar met een vrijschop in de winkelhaak deed Kenneth Vanderheyd­en zijn toekomstig­e club toch weer even wankelen. Een knappe goal, die 1-1. “Ja, maar het was niet genoeg, hè”, zei de Loonse kapitein. “Niet zoals in de competitie onlangs. In een finale moet je allemaal 100 procent zijn, maar we waren niet echt bij de les. Terwijl zij frisser waren en steeds beter in hun spel kwamen.”

De correcte weergave. Er kwam een ander Hasselt uit de kleedkamer, een beter Hasselt. Met Youssef Bouazil in de spits. Een ingreep die meteen een goal en een assist opleverde. “Ja, fijn als zo’n keuze goed uitpakt”, zei coach Petros Papanicola­ou. “Ik wilde door 4-0 te gaan spelen gewoon ruimte creeren voor de lopende mensen. Na 3-1 hadden we de match volledig in handen. Waar het voor de rust soms nog wat onscherp en slordig was, lieten we dan zien hoe goed we kunnen voetballen. We beloonden onszelf voor ons niveau van de voorbije weken. Zo zijn we toch nog de beste club van Limburg.” Voor Papanicola­ou was het na elf triomfen als speler de eerste als coach. “Ik vond het toch intenser als coach. En ik heb nog altijd geen enkele finale verloren”, lachte hij.

Transfers

Met dank ook aan enkele jongens met roots in Sportpark Lakerveld: Bouazil, Kaddouri en El Mansouri. Ook Zidane Laghzaoui, die er één jaar speelde, voelde er zich in zijn sas: “Ik zat in de selectie toen Hasselt de Beker van België won in Gent, maar toen speelde ik niet. Dit is dus mijn eerste echte prijs. Tel daarbij drie goals voor mezelf in de finale. Daar ben ik ook blij mee. Na een wisselvall­ig seizoen is dit een avond om nooit te vergeten.”

Het slotwoord was aan voorzitter Roberto Fernandez-Guillen. “De thuisneder­laag tegen Borgloon was een dieptepunt. We hebben het team toen extra opgepept en ze hebben de club vandaag iets moois teruggegev­en. Jammer dat alle andere zes finales van onze teams verloren gingen. Maar ze deden het allemaal goed en deze was het belangrijk­st. Ik kijk al uit naar volgend seizoen, waarin we weer een stapje vooruit willen zetten met een versterkte kern.” Tegenover het vertrek van Jawad Yachou staat de komst van Kenneth Vanderheyd­en (Borgloon), Nick Van Kort (Aarschot) en revelatie Seppe Leysen (Wellen).

DOELPUNTEN: El Ghaadaoui 1-0, Vanderheyd­en 1-1, Bouazil 2-1, Kaddouri 3-1, Laghzaoui 4-1, El Mansouri 5-1, Laghzaoui 6-1, Laghzaoui 7-1.

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Vreugde bij FULL Hasselt: “Na een wisselvall­ig seizoen is dit een avond om nooit te vergeten.”
FOTO DICK DEMEY Vreugde bij FULL Hasselt: “Na een wisselvall­ig seizoen is dit een avond om nooit te vergeten.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium