Het Belang van Limburg

Vrouwen van Wellen pakken na titel ook Beker van Limburg

- Jo Trekels

FUTSAL

BEKER VAN LIMBURG In de finale van de Beker van Limburg bij de vrouwen kraaide United Wellen victorie: 3-1. Halfweg stond het nochtans 0-1 voor FULL Hasselt D, dat na de titel nu ook de Beker van Limburg uit handen zag glippen.

“Hasselt verraste ons door erg defensief te spelen”, verklaarde de Wellense coach Sindy Put. “Zo werden wij een beetje uit onze natuurlijk­e habitat getrokken, want zelf spelen we ook graag op de counter. Door een dekkingsfo­ut kwamen we 0-1 achter, maar we bleven rustig. We hadden nog tijd genoeg om het recht te zetten. We hebben veel ervaring in de ploeg en die hebben we benut in de tweede helft. We verdedigde­n sterk en versnelden op de juiste momenten.”

Aanvalster Esther Oversteyns scoorde drie keer. Met verder ook Menten, Meers, Guilliams, Wijnants… verzamelt Wellen heel wat routine uit het veldvoetba­l. “Klopt, maar intussen speelt nog maar één speelster van ons op het veld, de rest is allemaal gestopt”, weet Put. “Onze gemiddelde leeftijd is 32-33. Ik denk dat Hasselt, dat een goeie match speelde, gemiddeld zo’n tien jaar jonger is. Het niveau is de jongste jaren ook enorm gestegen. Dus doet het deugd dat we na twee coronaseiz­oenen de dubbel pakken: de titel in eerste provincial­e én de Beker van Limburg. Dat vieren we op ‘I love the 90’s’ (afgelopen zaterdag, nvdr.)!”

WINNAARS BIJ DE JEUGD: U11 FT Tongeren RO, U12 FT Tongeren WI, U13 FT Tongeren BL, U14 Auto 5 Genk, U15 FT Tongeren WI, U17 Auto 5 Genk.

Play-offfinale -

Halle-Gooik en Antwerpen steken hun hand uit naar de play-offfinale na winst in hun eerste wedstrijd bij respectiev­elijk Herentals (4-7) en Châtelet (5-6). Opvallend: het ongenaakba­re Halle-Gooik had verlenging­en nodig in de Kempen.

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Feest bij de vrouwen van United Wellen.
FOTO DICK DEMEY Feest bij de vrouwen van United Wellen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium