Het Belang van Limburg

Pelt grijpt laatste strohalm

-

Visé speelt de finale tegen Bocholt of Pelt. Om in de finale te geraken moet Pelt op de slotspeeld­ag winnen van Visé én Bocholt moet thuis verliezen van Tongeren.

Drie speeldagen voor het einde van de play-offs bij de vrouwen delen Visé en Sint-Truiden de leiderspla­ats. Het onderlinge duel op de laatste speeldag zal waarschijn­lijk over de titel beslissen.

Belgische play-offs Tongeren 28 - Sporting Pelt 32

De thuisploeg keek al snel tegen een achterstan­d van drie doelpunten aan. Vijf minuten voor het rustsignaa­l was bij 14-14 alles te herdoen, maar Pelt kon in het slot van de eerste helft nog het verschil maken. In de tweede helft had Tongeren bij 25-25 (50’) nog uitzicht op de zege maar Pelt gooide dan zijn beste troeven op tafel.

TONGEREN: Di Giacomo 1, Meulders 6, Geradon 4, Marchal 4, F. Glesner 9, N. Bolaers 4.

PELT: Vansloot 1, Vandenboer 3, Falke 6, Pronk 3, Tasevski 4, Vernooy 1, Köhlen 2, Stollman 2, L. Vandebeeck 3, Spooren 4, D. Vandebeeck.

Play-offs vrouwen

Sint-Truiden 34 - Overpelt 18 Overpelt verzorgde mee het spektakel, maar het kon Sint-Truiden op geen enkel moment bedreigen. De thuisploeg leidde aan de rust met 16-9 en bouwde die voorsprong systematis­ch uit in de tweede helft.

SINT-TRUIDEN: Remels 1, Ghijsens 1, L. Putzeys 6, Macours 2, F. Putzeys 1, Marteleur 2, Lamotte 8, Hermans 1, Schepkens 5, Haegeman 7.

DHC OVERPELT: Noten 1, Steyvers 1, Gijbels 5, Hermans 1, Pellens 3, Theuwissen 3, Cuyvers 3.

Initia

Bekerwinna­ar Hasselt hield 37 minuten stand. Van 18-20 ging het dan in één ruk naar 18-23 en bij 21-24 (42’) ging Visé dan weer in één ruk naar 21-29 (47’). Op dat moment gooide Initia de handdoek.

HASSELT: Bielen 1, Castermans 6, Coenen 3, Duran 2, Kranzen 1, Nusser 7, Paredis 1, E. Robyns 6, Willems 1.

VISE: Houben 6, Clermont 12, Carabin 4, Bearzatto 3, Himberlin 1, Le Brigand 1, Vandewal 10.