Het Belang van Limburg

Achilles Bocholt nog niet zeker van plaats in finale

-

Bocholt is er nog niet in geslaagd om een ticket voor de finale van de play-offs te bemachtige­n. HC Visé, dat wel al zeker is van een finaleplaa­ts, bleek te sterk in een spannende topper. Bocholt heeft het lot wel nog in eigen handen.

Als Bocholt komende zaterdag Tongeren verslaat, dan is het zeker van een finaleplaa­ts in de playoffs. Als het verliest van Tongeren én Sporting Pelt zaterdag Visé klopt, dan pakt Pelt alsnog het felbegeerd­e finaletick­et.

Meteen op voorsprong

In Visé begon Bocholt wel goed aan de wedstrijd. Het kwam meteen op voorsprong, Rola scoorde het eerste doelpunt in deze topper.

Daarna zakte Bocholt weg en moest het de controle aan de Luikenaars laten. Het overwicht vertaalde zich in een maximale kloof van vier doelpunten: 12-8. Rola leek Bocholt daarna opnieuw in de wedstrijd te kunnen brengen, het kwam zelfs terug tot 13-12. Dat was buiten Brixhe en Carvalhais gerekend, zij gaven de thuisploeg nog voor rust wat extra ademruimte:16-13.

Echte druk van Bocholt kwam er ook in de tweede helft niet. De Limburgers bleven op twee of drie doelpunten hangen. Bij 24-23 (47’) leek de match te kantelen, maar Carvalhais, Kedziora en Hadzic hadden hun antwoord klaar en diepten de score weer uit tot 27-23. Glorieux, De Beule en Spooren brachten Bocholt opnieuw in het spoor, maar Gava besliste in de slotminuut de wedstrijd in het voordeel van de thuisploeg.

Goed gevoel

Coach Bart Lenders hield ondanks de 30-28-nederlaag een goed gevoel over aan de wedstrijd. “Voor een plaats in de finale wordt het knokken tot de laatste speeldag. In Visé deden we het zonder Valkenborg­h en Lamers maar we werden niet weggespeel­d. We gaan zaterdag de punten pakken tegen Tongeren en dan kunnen we de finale hopelijk aanvatten met een fitte kern.”

VISE: Plessers, Delatte, Brixhe 1, Gava 2, Destexhe, Massat, Nguema 2, Vancosen 5, Boyon, Hougardy 6, Kedziora 7, Bello 2, Hadzic 3, Carvalhais 3, Ranc.

BOCHOLT: Leroy, Gijbels, Tielen, Winters 1, Jaeken, Wauters, Glorieux 3, Spooren 11, Valkenborg­h, Lamers, Driesen 1, Roelants, Ceyssens, Claessens 2, Rola 7, De Beule 3.

 ?? FOTO BART BORGERHOFF ?? Sergio Rola was de beste man bij Bocholt.
FOTO BART BORGERHOFF Sergio Rola was de beste man bij Bocholt.
 ?? ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium