Het Belang van Limburg

NATIONALE EINDRONDEN Belisia: herkansing tegen Lyra-Lierse

- Rudi Smeets

EENDRACHT AALST BELISIA TWEEDE AFDELING Belisia redde het niet tegen Eendracht Aalst. De Haspengouw­ers kwamen vroeg op achterstan­d en incasseerd­en net voor de rust een tweede tegengoal: 2-0. Meteen de eindstand. Woensdag volgt een herkansing op het veld van Lyra-Lierse. 2 0

Luc Nilis stuurde dezelfde elf naar de aftrap als de week voordien. Zijn team speelde tegen LokerenTem­se een dijk van een wedstrijd, maar de ene week is de andere niet. In Aalst draaide het een stuk minder. Didier Haenen en zijn ploegmaats liepen na de snelle openingsgo­al van de thuisploeg doorgaans achter de feiten aan en slaagden er slechts sporadisch in de Aalsterse doelman Lentz te bedreigen. De Oost-Vlamingen waren sterker in de duels en gaven de bezoekers niet de kans om in hun gewone spel te komen. “Aalst is een stevige ploeg met veel power en snelheid, zeker voor eigen publiek”, sprak aanvoerder Haenen na afloop. “We hadden het daar moeilijk mee. Toen zij net voor de pauze hun voorsprong verdubbeld­en, wisten we dat onze winstkanse­n serieus geslonken waren. We bleven ervoor gaan, maar op enkele kansjes na - onder meer een kopbal van Ernens - waren we niet gevaarlijk.”

Vat af?

Woensdag krijgt Belisia een herexamen tegen Lyra-Lierse, dat verrassend verloor van Olsa Brakel. Meteen rijst de vraag: is het vat af na een mooi debuutjaar of zit er nog genoeg jus in de groep om er voluit voor te gaan? “Nee, we zijn nog niet aan rusten toe”, zegt Didier Haenen met overtuigin­g. “We hebben met het bestuur gepraat om te weten of de intentie er is om naar eerste nationale te gaan. Het antwoord was duidelijk: de club steunt ons in onze ambitie om te promoveren. Als het dit seizoen niet lukt, is dat natuurlijk geen ramp. We kunnen terugblikk­en op een mooi seizoen met een plaats in de eindronde als beloning.”

“Na Nieuwjaar zijn we enorm gegroeid. Dat we in Aalst minder weerstand boden dan thuis tegen Lokeren-Temse, wil niets zeggen. Op het harde, droge veld waren wij als technisch voetballen­de ploeg misschien ietsje benadeeld. Dat verklaart uiteraard niet alles, maar ik ben ervan overtuigd dat we het Aalst thuis een stuk moeilijker hadden gemaakt.”

EENDRACHT AALST: Lentz, Geenens, Verkerken, Ryckaert, Wantens (82’ De Vriendt), Fabris, Cobos Copado (71’ Belesi), De Coninck, Van Den Eynde (76’ Razzi), Dekuyper, Mbaye (89’ Panneel).

BELISIA: Cascio, Wagemans, Lathouwers, D. Haenen, Cauwenberg, La Mantia (70’ Timmermans), Vandecaets­beek, Ernens, Wijnen (86’ Brants), Landuyt, Martin-Suarez (84’ Stassen).

DOELPUNTEN: 8’ Mbaye 1-0, 44’ Dekuyper 2-0. GELE KAARTEN: Cobos Copado, Cauwenberg, Wijnen, Martin-Suarez.

SCHEIDSREC­HTER: Mataj. TOESCHOUWE­RS: 1.500. (rusm)

 ?? ??
 ?? FOTO GREGORY VAN GANSEN ?? Belisia ging onderuit bij Aalst/ Zoals hier Wijnen in duel met Fabris.
FOTO GREGORY VAN GANSEN Belisia ging onderuit bij Aalst/ Zoals hier Wijnen in duel met Fabris.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium