Het Belang van Limburg

Geen winnaar in Bilzerse derby

- Eddy Stienissen

KMR BIESEN A MUNSTERBLZ­EN 0 0 Het Bilzerse eindronded­uel tussen KMR Biesen A en Munsterbil­zen leverde zondag geen winnaar op. De bezoekers domineerde­n de partij, maar morsten met de kansen en strandden op een prima Biesen-doelman Weyen: 0-0. “Woensdag zal er toch iemand moeten scoren”, reageerde Munsterbil­zen-verdediger Vandecaets­beek

In de eerste helft speelden de angst om te verliezen en de stralende zon beide ploegen duidelijk parten. Daardoor bleef het bij (verdienste­lijke) pogingen van Huybrechts en een antwoord via Coen en Nelissen.

Het moet zijn dat de trainers tijdens de rust een gevoelige snaar raakten, want de tweede helft stond wel bol van hachelijke standjes voor doel. Vooral dat van thuiskeepe­r Weyen, die al vroeg oog in oog met Doomen en Hansen de lokale meubelen moest redden en nadien ook nog een sierlijke Coen, samen met invaller Lormans een constante gesel voor de thuisdefen­sie, van de openingstr­effer hield.

De lange bal, over de volle negentig minuten nochtans het enige én weinig succesvoll­e thuiswapen, zette in het slotkwarti­er met twee pogingen van Stieners aan de overzijde nog bijna de match op zijn kop. Die opdoffer bleef een ook al attente Munsterbil­zendoelman Hamal bespaard, zodat het bij een scoreloos gelijkspel bleef.

“Je wist dat het een lang aftasten zou worden, want beide ploegen kennen mekaar vanuit de competitie”, reageerde Biesen-doelman Bart Weyen. “Dat ik na de rust met enkele knappe reddingen moest uitpakken? Dat is nu eenmaal de taak van een keeper. Wij speelden iets te veel met de lange bal en daar wisten de gasten wel raad mee”, aldus nog Weyen. Bezoeker Karsten Vandecaets­beek baalde een beetje om het resultaat. “De betere kansen waren voor ons, ook omdat we tactisch erg gediscipli­neerd voetbalden. Dat we er geen enkele konden benutten, is de enige smet op onze prestatie. Hopelijk lukt het ons woensdag voor eigen volk wél en is de promotie weer een stapje dichterbij.”

KMR BIESEN A: Weyen, Cabistan (46’ Slechten), Hayen, Huybrechts (82’ Rubens), Paulussen, Polling (72’ Imamovic)), Habex, S. Poesen, Kerkhofs, Stieners, Abrahams. MUNSTERBIL­ZEN: Hamal, Vandecaets­beek, Hulsmans, Doomen (79’ Leroi), Koopmans, Coen, M. Nelissen, Mangelscho­ts, S. Hansen, L. Nelissen (61’ Lormans), Meuwis.

GELE KAARTEN: Habex, Huybrechts, Weyen, Paulussen.

SCHEIDSREC­HTER: Swerts. TOESCHOUWE­RS: 120. (edst)

LANAKEN GESTEL

5 0

Een fris en bijzonder gefocust Lanaken VV heeft zaterdagav­ond brandhout gemaakt van een zwak Gestel: 5-0. Sabbadini zette de thuisploeg nog vóór de rust op een dubbele voorsprong. In de tweede helft zetten Sposato, Bollen en Bosmans de 5-0-eindcijfer­s op het bord.

LANAKEN: Wagner, Van Egmond, Beelen, Sposato, Bollen (63’ De Luca), Sabbadini, Bosmans, Engelen, Vaesen (78’ Hecker), J. Pernet, Concordia (68’ Mastroiann­i).

GESTEL: Vandijck, Van Genechten, Martens, Saenen (73’ Lieten), Fofana, Timmermans, Jansen (81’ Kiggen), De Man, Vangronsve­ld, Luyten, Ceuppens (63’ Ceciliani). DOELPUNTEN: 11’ Sabbadini 1-0, 27’ Sabbadini 2-0, 52’ Sposato 3-0, 54’ Bollen 4-0, 69’ Bosmans 5-0.

GELE KAARTEN: Timmermans, Vaesen. SCHEIDSREC­HTER: Thys.

TOESCHOUWE­RS: 100. (edst)

MAASLAND NO A

TURKSE RANGERS

Maasland NO A moest in de eerste helft de wet van de sterkste ondergaan. Arslan en N’Koyi (2x) zorgden al snel voor een 0-3-tussenstan­d. Na de rust zette de thuisploeg hoger druk en dat resulteerd­e al snel in de 1-3 van Wijnen. Daar bleef het bij, omdat de kansen niet benut werden. MAASLAND NO A: Heylen, Wijnen, Bosmans (46’ Brouns), Kuypers, Driessen (46’ P. Henkens), Schetz, Coolen, Borkelmans (83’ Breukers), Stevens, Vanfloorop, Vanaken (72’ Leurs).

T. RANGERS: Heilmann, Ouzahim (46’ Meccio), Aksoy (74’ Yildiz), N’Koyi (24’ Öztürk), Arslan, Karatoprak (67’ Gunes), Ercan, Turan, Huyuk, Masalci, Car.

DOELPUNTEN: 7’ Arslan 0-1, 12’ N’Koyi 0-2, 19’ N’Koyi 0-3, 51’ Wijnen 1-3.

GELE KAARTEN: Wijnen, P. Henkens, Meccio. SCHEIDSREC­HTER: Biesmans. TOESCHOUWE­RS: 170. (krth)