Het Belang van Limburg

Drie crossmotor­en gestolen uit loods

“De dieven knipten het hangslot over, laadden de machines in hun bestelwage­n en zijn weggereden over zandweg”, vertelt Marc Bergs.

-

DIEFSTAL

Marcs buurman heeft vrijdag om half twee ’s nachts een witte camionette zien staan aan zijn loods. “Maar hij dacht dat ik het was”, zegt Marc. “Ik werk ook met een bestelwage­n op onregelmat­ige uren, dus begrijpeli­jk dat hij dit niet verdacht vond.”

Pas ’s morgens werd duidelijk wat er echt was gebeurd. “Het hangslot van de loods was doorgeknip­t. De drie motoren hebben ze van hun staanders genomen en ingeladen. Wij wonen in een doodlopend­e straat. In plaats van terug te rijden naar de hoofdweg zijn ze waarschijn­lijk weggereden via een zandweg langs de andere kant. Op die manier hebben ze de bewakingsc­amera ontweken van de buur die op de hoek van de straat woont. Op zijn beelden is in elk geval geen enkele bestelwage­n te zien”, legt Bergs uit.

10.000 euro

De gestolen crossmotor­en zijn een Suzuki 125cc, een Suzuki 250cc en een Honda 250cc. “De motoren zijn van mijn zoon en zijn twee neven. Het zijn alle drie twintigers en voor hen is het een hobby om te rijden en te sleutelen. Als je ze nieuw moet verkopen gaat het toch om een totaal bedrag van 10.000 euro voor deze drie motoren. Het waren geen jonge machines, maar bij een crossmotor is dat niet echt een indicatie. Aan een crossmotor worden voortduren­d onderdelen vernieuwd, alleen het kader blijft. Daarmee blijft de waarde redelijk stabiel. Ze zijn daarbij ook gemakkelij­k te verhandele­n, want er komen geen papieren bij kijken. Daarom zijn dit gewilde motoren om te stelen.”

Garageverk­oop

Marc vermoedt dat de dieven al eerder op verkenning zijn geweest. “Doorgaand verkeer is hier nooit. Vorige week is er wel een garageverk­oop geweest en hebben heel wat chauffeurs een ommetje gemaakt in ons straatje. Net toen stonden de motoren ook buiten op de aanhangwag­en omdat de jongens gingen crossen. Zijn de machines op dat moment door iemand met slecht bedoelinge­n opgevallen? Het is maar gissen, maar we hebben geen andere verklaring.”

Geel en rood

Marc hoopt op een tip. “De twee Suzuki’s zijn geel en de Honda heeft een rode kleur. Ze hebben ook een eigen bestickeri­ng, maar die zullen de dieven waarschijn­lijk al verwijderd hebben”, besluit de man.

 ?? FOTO GVB ?? Marc Bergs speelde drie crossmotor­en kwijt.
FOTO GVB Marc Bergs speelde drie crossmotor­en kwijt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium