Het Belang van Limburg

Martino Trotta geeft dan toch toe dat hij de Hamidovic-clan richting Silvio Aquino heeft geduwd.

-

Voor clanleider Sandro Hamidovic had Patrick Boyen nog vele vragen in petto. Over hoe het plan nu in elkaar stak? In te breken in de versterkte en met camera’s beveiligde Aquino-burcht bleek geen goed idee te zijn. “Het plan was om Silvio Aquino op te pakken en dan naar zijn huis te gaan. Als wij zouden aanbellen zou dat nooit niet lukken met al die camera’s rondom het huis.” Wist hij dat de elfjarige dochter en een vriendinne­tje op 27 augustus 2015 thuis waren? En dat Silvio Aquino getrouwd was? “Ik had geen info. Enkel een foto. Aan vrouwen en kinderen kom ik niet. Als u kinderen aanraakt, raakt u aan mijn hart”, klonk het pathetisch.

“Wat had u dan gedacht? Silvio’s vrouw ziet enkele gemaskerde mannen met haar echtgenoot de oprit opkomen en gaat de politie dan niet bellen”, vroeg Boyen.

“Wij zouden ze gewoon opzijzette­n”, aldus Sandro. “U had dus geen enkel probleem om geweld tegen die vrouw te gebruiken”, repliceerd­e Boyen. “Waarom zouden wij geweld gebruiken? Enkel de vrouw vastnemen en haar vastbinden. We zouden haar geen pijn doen.”

Naar de keel vliegen

De vaart zat in het verhoor. Spanning hing in de lucht. Sandro Hamidovic drukte op het gaspedaal. Hij richtte zich tot zijn broer Dragisa. De man die als eerste aan het praten ging, maar Sandro schilderde hem af als een leugenaar. “Zeg de waarheid. Vertel. Stop met leugens te vertellen. Gij hebt mijn zoon vermoord. Silvio heeft uw wapen kunnen afpakken en heeft daarna op Samson geschoten.”

De temperatuu­r in het Tongerse assisenhof bereikte het kookpunt. Sandro maakte aanstalten om zijn broer naar de keel vliegen, maar zijn twee bewakers konden hem nog net terug in zijn stoel werpen. “De zenuwen staan gespannen. We schorsen de zitting en gaan morgen verder”, greep assisenvoo­rzitter Jo Daenen in.

“Mijn cliënt heeft nooit gewild dat dit zo zou aflopen. Dat heeft hij net verklaard”, sprak Trotta’s advocaat na de zitting. “Wat dit nu betekent voor het verdere verloop van het proces? Ik zit dadelijk anderhalf uur in de auto naar Antwerpen. En morgen nog eens in de andere richting. Dan ga ik er eens goed over nadenken.”

 ?? FOTO TOM PALMAERS ?? Martino Trotta sprak 6,5 jaar na de feiten met mondjesmaa­t over zijn rol in de moord op Silvio Aquino.
FOTO TOM PALMAERS Martino Trotta sprak 6,5 jaar na de feiten met mondjesmaa­t over zijn rol in de moord op Silvio Aquino.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium