Het Belang van Limburg

Wanbetaler te kijk gezet op Facebook met gefotoshop­te aanmaning

- Chris Nelis

GENK/ZONHOVEN

Het bedrijf Biosteam uit Zonhoven haalde graffiti weg op de parking van een appartemen­t in Genk. Maar toen klant Sandro P. niet wilde betalen, zette het bedrijf een foto van de parking op sociale media met een gefotoshop­te tekst waarin Sandro werd teruggeflo­ten.

“Gij zijt alles, Sorry. Ik hou van u.” Vanop hun balkons konden de bewoners niet naast de met hartjes aangevulde rode tekst kijken. Waarvoor de man zich precies excuseerde en wat hij met zijn uiteindeli­jke actie wilde bereiken, is niet helemaal duidelijk. Toch lijkt het erop dat Sandro P. iets goed te maken had en dat hij er een fikse boete voor over had om zijn lief terug te winnen.

De bewoners wilden de artistieke liefdesver­klaring toch liever weg en drongen erop aan om de graffiti te laten verwijdere­n. Sandro P. liet daarop de firma Biosteam uit Houthalen aanrukken. De medewerker­s klaarden de klus, maar de opdrachtge­ver vergat te betalen en is nu spoorloos.

“Voor ons heeft dat een bittere nasmaak”, zegt Chris Rosseau van Biosteam. “We konden het dan ook niet laten om op de parking de nieuwe boodschap: ‘Sandro P. Betaal uw rekening in plaats van de benen te nemen’ aan te brengen, zij het met Photoshop en gepost op facebook. Die post hebben we ook naar hem gestuurd in de hoop dat hij tot inkeer komt.” Maar die hoop is inmiddels al erg geslonken. “Toen ik toevallig in zijn buurt passeerde en wilde aankloppen, stonden er net agenten en een deurwaarde­r. Die deurwaarde­r maakte mij al meteen duidelijk dat er niet veel te rapen viel.”

 ?? FOTO RR ?? Het Zonhovense bedrijf Biosteam verwijderd­e de graffiti op de bovenste foto. Maar toen de klant niet wilde betalen, stuurden ze hem via Facebook de onderste, bewerkte foto.
FOTO RR Het Zonhovense bedrijf Biosteam verwijderd­e de graffiti op de bovenste foto. Maar toen de klant niet wilde betalen, stuurden ze hem via Facebook de onderste, bewerkte foto.
 ?? ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium