Het Belang van Limburg

MAASMECHEL­EN

- Mark Dreesen

Het personeel van de vestiging in Eisden legde in februari het werk neer na pesterijen van de regiomanag­er. De directie van Action nam de zaak ernstig en liet een onafhankel­ijk bureau een onderzoek uitvoeren. Dat onderzoek is onlangs afgerond. “De belangrijk­ste conclusies zijn dat dit conflict enkel betrekking had op de vestiging in Eisden”, aldus Action. “In andere vestiginge­n waar de regiomanag­er verantwoor­delijk is, waren er geen problemen. Uit een analyse blijkt dat ze nog steeds een toekomst heeft bij Action, maar wel in een andere rol zal stappen. We hebben overlegd met de regiomanag­er en zij staat hier zelf volledig achter.”

Niet enkel in Maasmechel­en

Mary-Anne Smeets, vakbondsse­cretaris van BBTK Limburg: “Wij zijn op de hoogte gebracht van de analyse van Action die wij ook hadden aangevraag­d. Hoe het nu verder moet in Maasmechel­en zal de toekomst uitwijzen na gesprekken. In februari waren er heel wat problemen. Toen werd ook duidelijk dat de problemen zich niet beperkten tot Maasmechel­en, maar dat er ook in andere

Limburgse vestiginge­n klachten waren. Maar de analyse geeft nu aan dat dat niet zo was. Dat de dame niet meer terugkeert als regiomanag­er in Maasmechel­en is duidelijk. Action heeft ons op de hoogte gebracht dat men gaat werken met een nieuwe vertrouwen­spersoon. Wie deze persoon zal worden, is nog niet bekend. De bewuste regiomanag­er zal niet worden ontslagen. Daar zijn we een beetje verbaasd over omdat ze zelf de bevoegdhei­d had om anderen te ontslaan.”

Escalaties vermijden

Action geeft verder aan dat het welzijn van alle medewerker­s een toppriorit­eit is. “Daarom volgen wij de conclusies en adviezen van het onafhankel­ijke onderzoek en nemen we op basis daarvan de nodige initiatiev­en om opnieuw een fijne werksfeer te creëren in Maasmechel­en. Zelf gaan wij hier als werkgever ook lessen uit trekken zodat we dergelijke escalaties in de toekomst kunnen vermijden.”

 ?? FOTO MMD ?? Volgens analyse van Action had het conflict enkel betrekking op de vestiging aan de Koninginne­laan in Eisden. De vakbond had nochtans ook klachten uit andere vestiginge­n opgevangen.
FOTO MMD Volgens analyse van Action had het conflict enkel betrekking op de vestiging aan de Koninginne­laan in Eisden. De vakbond had nochtans ook klachten uit andere vestiginge­n opgevangen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium