Het Belang van Limburg

Teambuildi­ng in voormalig hotel: vader en zoon investeren 1,5 miljoen euro in De Kluis

-

Vader Philippe en zoon Yannick Van de Weerd begonnen tien jaar geleden met hun eventkaste­el in Kortessem. “We zochten nog een plek waar we onze activiteit­en konden uitbreiden. Met het toeristisc­he karakter van Bolderberg en de topligging voor onze klanten was de keuze snel gemaakt”, aldus Yannick van Kokima. “En ook de rijke geschieden­is van De Kluis is een mooi pluspunt.”

De Kluis stond al even te koop, maar er daagden geen kandidaten op. Daarom kozen de voormalige eigenaars voor een tijdelijke invulling met een opmerkelij­ke formule: een café waar het hele interieur ook te koop stond. De nieuwe eigenaars willen midden juni de deuren openen. “De geplande evenemente­n in het kasteel in Kortessem blijven doorgaan, maar vanaf juni kunnen klanten dus kiezen op welke locatie het event zal plaatsvind­en.”

Het activiteit­encentrum in Bolderberg is 1.600 vierkante meter groot en heeft een ruim aanbod. “Bedrijven en organisati­es kunnen bij ons een event bestellen voor teambuildi­ngs. Maar ook particulie­ren komen bij ons aan hun trekken. Onze vestiging in Bolderberg wordt de nieuwe activity hotspot van Limburg”, zegt vader Philippe.

“Het aanbod in De Kluis is heel breed: van onze digitale escape rooms tot een hele lijst activiteit­en zoals lasershoot­ing, virtual reality, Highland games, airfun, olievatenp­ercussie en cocktailwo­rkshops. We bieden ook catering aan. Voor elke klant werken we een evenement uit op maat”, voegt zoon Yannick nog toe.

Bar

Het gebouw heeft drie verdieping­en. De nieuwe eigenaars zijn nog volop bezig aan de inrichting. De totale investerin­g bedraagt 1,5 miljoen euro. Op de gelijkvloe­rse verdieping komt een bar waar ook wandelaars en fietsers binnenkort terechtkun­nen. “In de Koki-bar hebben we plaats voor 70 klanten.

Achter de bar hebben we een grote zaal die we voor groepen tot 400 personen kunnen laten aansluiten op de bar. Ook is er een uitgebreid­e keuken voor cateringac­tiviteiten. Buiten hebben we een groot, groen terras dat we vooral bij mooi weer willen openstelle­n. De oude hotelkamer­s op de eerste verdieping hebben we ingericht als spelkamers voor de verschille­nde activiteit­en. De derde verdieping heeft momenteel nog geen invulling. Dat is afhankelij­k van de vragen die we krijgen van onze klanten. Wellicht worden dat vergaderru­imten of extra spelkamers. In juni gaan we open. Maar geïnteress­eerden kunnen vanaf nu al boeken. Op 11 juni staat het eerste event op de planning.” Het bedrijf zoekt nog medewerker­s. “We zijn niet echt op zoek naar een barman of barvrouw, maar naar iemand die sociaal is en die wil meehelpen aan de opstart van onze nieuwe vestiging in Bolderberg.”

→ www.kokima.be

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium