Het Belang van Limburg

Oud-werkneemst­er krijgt werkstraf voor inbraak bij Kringwinke­l

- Geert Houben

RECHTBANK HOUTHALEN-HELCHTEREN Een 32-jarige Houthalens­e is veroordeel­d tot een werkstraf van 90 uur voor de inbraak bij de Kringwinke­l in Houthalen-Helchteren. Haar Hasseltse kompaan (30), die ze wegwijs maakte, is een veelpleger. Hij kreeg 18 maanden cel. De buit was een kluis met 2.390 euro.

Tussen 14 en 17 augustus 2020 sloeg het duo toe in de winkel langs de Grote Baan. Ze drongen binnen door een ruit in te slaan. Aanvankeli­jk

minimalise­erde de

Houthalens­e haar rol door te stellen dat ze niet mee binnen was gegaan. Na een zoveelste voorleidin­g ging de vrouw door de knieën en biechtte ze alles op. Bij de Hasselaar, die een strafblad met liefst 18 correction­ele veroordeli­ngen heeft, trof de politie 300 euro cash aan. Volgens de vrouw was de man op zoek naar een manier om snel geld te verdienen. “Ik zei hem om het eens bij de Kringwinke­l te proberen.”

Gebroken neus

De vrouw hield aan de inbraak een gebroken neus over. Toen de Hasselaar een kluis probeerde los te wrikken, schoot zijn koevoet los en die belandde pal op haar neus. Nadat de Hasselaar de kluis kraakte, wierp hij ze in een vijver en gaf de vrouw wat kleingeld. Tijdens het proces verklaarde de Houthalens­e niet gehandeld te hebben uit wraak, ook al had ze haar ontslag gekregen in de winkel. De jonge vrouw moet nu rondkomen met een leefloon en is in behandelin­g voor haar drugsversl­aving. Naast een scheve neus houdt ze er 90 uur werkstraf en de proceskost­en van 250 euro aan over. Volgens haar advocaat is de dievegge intussen clean. Voor de Hasselaar had de rechtbank 18 maanden cel in petto, gezien zijn lijvig strafblad. Zijn verzoek om een werkstraf te krijgen, vond geen gehoor. Zijn rekening voor de proceskost­en bedraagt net geen 275 euro. De bij hem aangetroff­en en in beslag genomen 300 euro is toegewezen aan de Kringwinke­l.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium