Het Belang van Limburg

Geen afval in nieuw restaurant Yanaika

-

Eigenlijk droomden ze er al een paar jaar van om opnieuw een eigen project op te starten. “Je wilt toch graag je eigen stempel drukken en zelf iets op de kaart zetten? Dat gaan we hier met ‘The Black Knife’ dus doen”, vertellen de twee. “Waar we dan voor staan? We houden het bewust heel erg open. Tijdens mijn deelname aan ‘Mijn Restaurant’ focusten we in Exquisa op aardappelg­erechten. Hier willen we veel ruimer gaan. De Belgische én Franse keuken zijn onze uitdaginge­n. Natuurlijk zijn er specialite­iten. Op dit moment ben ik als chef-kok ontzettend tevreden over onze langoustin­es”, toont Yanaika. “Maar we werken aan nog meer topgerecht­en. Het wordt hier een proeftuin voor mensen die van culinair hoogstaand­e gerechten houden.”

Zero waste

Nog een persoonlij­ke stempel is het zero waste-verhaal, geen afval. “Als je een tijdje meedraait in de horeca, dan valt het op hoeveel voedsel er verspild wordt. Dat is toch zonde? Vaak belandt er in de keuken veel restvoedse­l in de vuilnisbak. Hier bij ‘The Black Knife’ willen we dat tegengaan. We verwachten dat de meeste mensen gaan reserveren. Daardoor kunnen we gericht inkopen. Om dezelfde reden werken we ook met een duidelijke menukaart.”

Ster

De oude hoeve aan de Plattestra­at in Wellen heeft intussen een totale renovatie ondergaan. Ooit was het de plek waar restaurant De Belig zat. “Maar nu is het helemaal vernieuwd. Achteraan hebben we een grote parking en binnen is plek voor 46 gasten. We gebruiken de ruimte maximaal, zodat iedereen gezellig en toch privé aan een tafeltje zit. In de zomer kunnen we ook een terras zetten. Onze ambities zijn effectief hoog. We willen topkeuken op de kaart zetten. Het zal hard werken zijn, maar we mikken op een Michelinst­er. Vanaf 7 juni gaan we open voor het publiek. Vanaf de eerste dag willen we alleszins die sterrenkwa­liteit leveren aan de eerste klanten.”

 ?? ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium