Het Belang van Limburg

MOORD OP GINO “We hopen dat Nederland hiermee wakker is geschud”

-

In Kerkrade hebben gisteravon­d duizenden mensen meegewande­ld in een stille tocht voor de vermoorde Gino van der Straeten (9). Grote zussen Naomi en Kelly liepen voorop, ook Gino’s moeder was aanwezig met een foto van haar zoon. “We hopen dat Nederland is wakker geschud”, sprak Naomi de aanwezigen toe.

Een week nadat Gino verdween in Kerkrade hebben duizenden mensen de jongen herdacht met een stille optocht door de gemeente. Vooraan liep zijn familie. Onderweg vormden 200 auto’s een erehaag met brullende motoren. “Daar was Gino dol op.” De tocht eindigde bij het voetbalvel­dje waar de jongen vorige week nog zorgeloos aan het ravotten was, voor hij werd ontvoerd en vermoord. Daar sprak de familie de aanwezigen ook toe. “Alle hulp heeft ons diep geraakt”, zei zus Naomi. “Het is onvoorstel­baar hoeveel mensen mee zochten, het hele land heeft met ons meegeleefd. Als Gino dit gezien had, dan had hij er met grote ogen naar gekeken.” Haar broertje was volgens Naomi zo’n lieve jongen, waar helemaal geen kwaad in zat. “We hopen dat Nederland wakker is geschud”, sloot ze haar toespraak schreeuwen­d af. Ramona Niqvist, die de optocht mee organiseer­de, was streng voor de politiek: “Hoe kon zo’n monster vrij rondlopen? Hoe is het mogelijk dat hij in zo’n wijk kan wonen? Waarom moet het zo misgaan voor de politiek in Nederland wakker wordt?” Haar woorden konden op luid applaus rekenen van de aanwezigen. Vanavond vindt er een tweede stille tocht plaats in Maastricht. Daar woonde Gino tot hij door de ziekte van zijn mama bij zijn oudere zus in Kerkrade introk. Deelnemers wordt gevraagd om een lichtje mee te brengen. “We willen Gino in het licht zetten, hij was bang in het donker.”

 ?? FOTO ROB ENGELAAR ?? De stille tocht hield halt aan het voetbalvel­dje waar Gino werd ontvoerd. Zijn mama droeg een foto van haar zoon, zussen Kelly en Naomi wandelden voorop met zijn beeltenis op hun T-shirt.
FOTO ROB ENGELAAR De stille tocht hield halt aan het voetbalvel­dje waar Gino werd ontvoerd. Zijn mama droeg een foto van haar zoon, zussen Kelly en Naomi wandelden voorop met zijn beeltenis op hun T-shirt.
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium