Het Belang van Limburg

Brussels Airlines schrapt 148 vluchten, maar vakbonden niet onder de indruk

-

Brussels Airlines beslist om deze zomer bijna 150 vluchten te schrappen, om de werkdruk bij het personeel te verlichten. De vakbonden noemen het “een debiel voorstel”. Een staking deze zomer komt zo opnieuw een stap dichterbij.

Brussels Airlines wil deze zomer vijf weken 148 vluchten binnen Europa schrapt. De betrokken reizigers, volgens de maatschapp­ij minder dan 1 procent van de passagiers, worden de komende dagen gecontacte­erd. De geschrapte vluchten zijn “van en naar Europese bestemming­en waar we meerdere vluchten per dag hebben, of voldoende alternatie­ven via onze partnermaa­tschappije­n”, klinkt het. Het initiatief kwam voor de vakbonden als een verrassing. “Het voorstel is dinsdag weliswaar door de directie op tafel gelegd, maar door ons niet aanvaard omdat het weinig concreet was”, klinkt het. Zij vragen “net zoals vorige zomer structurel­e oplossinge­n tegen de hoge werkdruk”.

“Debiel voorstel”

De erg gespannen verhouding­en tussen de vakbonden en de directie maken dat een staking deze zomer almaar realistisc­her wordt. Wat volgens Brussels Airlines een ramp zou zijn. “Wij wensen ook geen staking”, klinkt het bij de bonden. “Maar misschien moet de directie dan met de nodige ernst samen met ons de werkdruk aanpakken, in plaats van via de media erg vage en debiele beslissing­en te communicer­en.” De stakingsdr­eiging, in combinatie met onrust bij de bagageafha­ndelaars – doet volgens mobiliteit­sorganisat­ie Touring veel mensen alvast voor een autovakant­ie kiezen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium