Het Belang van Limburg

“Simon zal er geregeld een hapje gaan proeven, al zullen we er niet altijd zijn”, zegt broer Wouter.

-

Copper opent de deuren in de vroegere Sole Bistrobar op de Zuivelmark­t. “Wouter en Simon geven ons een unieke kans om hier de uitbating te doen”, zeggen Robin Poelmans en Niels Moons. “Wij zullen beiden instaan voor de bereiding van de gerechten en voor de bediening. Zo zijn we constant tussen onze klanten.” Vanaf 24 juni opent Copper officieel. Tot dan wordt er al proefgedra­aid. “We bieden een combinatie van foodsharin­g en foodpairin­g. Gerechtjes in kleinere vorm waar mensen een lekker glas bij kunnen drinken. Maar ook wie gewoon iets wil drinken of wie alleen een hapje wil eten, is absoluut welkom. We serveren eigenlijk alles wat lekker is en wat mensen aan tafel kunnen delen: vis, vlees, gevogelte en uiteraard ook een flinke waaier aan veggiegere­chtjes. Ons doel is niet alledaagse dingen op het bord te brengen. Wij willen als het ware de chemie tussen eten en drinken op tafel brengen. Vandaar ook de keuze voor onze slogan ‘CU at Copper’, waarbij CU ook het scheikundi­ge symbool voor koper is. Naast het eten hebben we een mooie wijnkaart, lekkere biertjes en uiteraard ook de TwentyTwo Coffee.”

“Geregeld hapje proeven”

Gaan we de beroemde Truiense keeper nu vaak in de Hasseltse zaak aantreffen? “We willen onze personen niet aan Copper verbinden, zoals we dat wel in onze Truiense koffiebar Twenty Two Coffee doen”, ruimt broer Wouter elk misverstan­d van de baan. “We investeren in deze zaak omdat we echt geloven in Niels en Robin. Het is de bedoeling dat zij binnenkort zelf de zaak runnen. Een Mignolet ga je hier dus niet dagelijks tegen het lijf lopen, maar het spreekt vanzelf dat zowel Simon als ikzelf geregeld een hapje komen proeven. Omdat we nu al fan zijn van de keuken, die we hier op een unieke plek in Hasselt hebben kunnen onderbreng­en.”

 ?? FOTO SERGE MINTEN/FRANK BAHNMULLER ?? Copper, de Hasseltse horecazaak van Simon Mignolet, opent op 24 juni officieel de deuren.
Copper is vanaf 24 juni elk dag, behalve op dinsdag, open van 11 tot 23 uur.
Op vrijdag en zaterdag tot 1 uur.
FOTO SERGE MINTEN/FRANK BAHNMULLER Copper, de Hasseltse horecazaak van Simon Mignolet, opent op 24 juni officieel de deuren. Copper is vanaf 24 juni elk dag, behalve op dinsdag, open van 11 tot 23 uur. Op vrijdag en zaterdag tot 1 uur.
 ?? ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium