Het Belang van Limburg

SINT-TRUIDEN

- Phillip Pergens, Dirk Selis en Olivier Simons

De inspectied­iensten zijn gisterocht­end binnengeva­llen bij het verdeelcen­trum van PostNL in Sint-Truiden. Het zou gaan om een inval naar aanleiding van het lopende gerechteli­jk onderzoek naar fraude vanuit Antwerpen. Volgens PostNL hebben de pakjes geen vertraging opgelopen.

De bestelwage­ns van het depot in Sint-Truiden bleven gisterocht­end staan terwijl de inspectied­iensten een huiszoekin­g uitvoerden. Onder meer douaniers en controleur­s van de Vlaamse Belastingd­ienst kwamen ter plaatse. Rond de middag was de controle afgelopen en reden de pakjesbezo­rgers weer rond.

De inval past binnen het grootschal­ige onderzoek naar fraude bij PostNL. Dat wordt gevoerd door de federale gerechteli­jke politie (fgp) van Antwerpen en valt onder de bevoegdhei­d van het arbeidsaud­itoraat in Mechelen. Naar aanleiding van tal van gevallen van zwartwerk en andere sociale inbreuken, voeren de inspectied­iensten al een hele tijd controles uit bij koeriersbe­drijven. Vakbonden lieten zich al eerder uit over de situatie die omschreven werd als “moderne slavernij”. Eind maart vielen de inspectied­iensten en de fgp van Antwerpen binnen bij locaties van PostNL in Wommelgem, Willebroek en Turnhout. Daarbij belandde de CEO van PostNL België zelfs in de cel. Intussen bleven de pakjes die geleverd moesten worden liggen, omdat de verdeelcen­tra verzegeld werden.

In Sint-Truiden zou er van vertraging­en geen sprake zijn. “Vanochtend (gisteren, nvdr.) zijn er inderdaad controles geweest in ons depot in Sint-Truiden”, zegt een woordvoerd­er van PostNL België. “Ze hebben de papieren van de pakjesbezo­rgers en van onze voertuigen gecontrole­erd. Het depot is niet verzegeld. Door de controle is er wel een beetje oponthoud geweest. Maar voorlopig is er geen sprake van grote vertraging­en. Alle pakjes zullen bezorgd worden.”

 ?? FOTO DIRK SELIS ?? Rond de middag was de controle afgelopen en reden de pakjesbezo­rgers weer rond.
FOTO DIRK SELIS Rond de middag was de controle afgelopen en reden de pakjesbezo­rgers weer rond.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium