Het Belang van Limburg

“Vol voor extra beleving voor, tijdens en na match”

-

KRC Genk start vandaag om 10 uur met de verkoop van abonnement­en voor het nieuwe voetbalsei­zoen. Huidige abonnees hebben voorrang tot en met vrijdag 1 juli om 22 uur, een strijdbare Erik Gerits wil het voorbije ontgoochel­ende seizoen zo snel mogelijk achter zich laten. Gerits: “We hebben een moeilijke periode achter de rug. Sportief hadden we op veel meer gehoopt dan een zesde plaats, extra-sportief was het voortduren­d schakelen tijdens de verschille­nde fases van de pandemie. Spelen zonder publiek, met een beperkt aantal supporters, zonder drank, met drankverbo­d in de tribunes… Allemaal nefast voor de beleving. Maar wij willen een topsportme­ntaliteit tonen en terugknokk­en. Op en naast het veld.”

Hoe gaan jullie dat concreet aanpakken?

“Supporters moeten er weer van overtuigd zijn dat ze iets gemist hebben, wanneer ze niet in het stadion zijn geweest. Dat begint al voor de wedstrijd. We hebben door corona het evenemente­nplein ingevoerd buiten het stadion. Dat idee sloeg aan, we gaan het verder uitwerken. Ook in het stadion komen er nieuwe initiatiev­en. Verder hebben we grote plannen met onze Kids Club, die we binnen de twee jaar van 1.000 naar 5.000 leden willen zien evolueren. En zetten we extra in op mobiliteit met een verkeerspl­an dat de uittocht na de wedstrijd moet bevorderen.”

Kunnen jullie op die manier de ontgoochel­de supporters na een tegenvalle­nd seizoen verder aan jullie verbinden?

“Natuurlijk valt en staat alles met de prestaties op het veld. Ik ben ervan overtuigd dat een coach als Wouter Vrancken, die dicht bij de supporters staat, de vlam weer in de pan kan jagen. En laat ons de realiteit ook niet te negatief bekijken. We zijn allemaal ontgoochel­d na vorig seizoen. Maar ook verliezen hoort jammer genoeg bij topsport. Als je terugkijkt, mag je als supporter best fier zijn op wat onze club al heeft bereikt. Op 34 seizoenen speelden we 17 keer Europees, de voorbije 25 jaar pakten we vier landstitel­s en vijf bekers. Negen hoofdprijz­en, alleen Club Brugge (12) en Anderlecht (11) doen net beter. Standard (5) en AA Gent (3) houden we ver achter ons. Ook in een recenter verleden. Op de officiële vijfjaarli­jkse ranking zijn we de nummer 2. Achter Club Brugge, maar net voor AA Gent, Anderlecht, Antwerp en Standard.”

Hoe schat je jullie abonnement­sprijzen in in vergelijki­ng met die andere G6-clubs?

“Ik denk te mogen stellen dat we de goedkoopst­e zijn. Omdat we in het verleden na de Ford-sluiting en door de coronacris­is enkele keren korting hebben ingevoerd, liggen de prijzen voor onze staanplaat­sen nu pas voor het eerst hoger dan tien jaar geleden. De prijsstijg­ing is iets groter op de duurdere plaatsen in ons stadion, maar blijft ook beperkt.”

Hoop je ook dat de promotie van de belofteplo­eg naar 1B het enthousias­me van de supporters kan aanwakkere­n?

“Onze supporters zijn terecht trots op de prestaties van onze jongeren. Daar hebben we rekening mee gehouden, abonnees betalen slechts 39 euro extra voor de 16 thuismatch­en van onze U23ploeg in 1B. (Losse tickets zullen ongeveer 10 euro kosten, nvdr.) Dat geldt ook voor onze Ladies.”

Waarom voegen jullie dat er niet gratis bij?

“Die meerprijs is nodig, omdat we uit organisato­risch oogpunt een idee moeten hebben hoeveel volk we ongeveer mogen verwachten voor thuismatch­en. Bovendien zal de integratie van onze belofteplo­eg in 1B KRC Genk in totaal ongeveer twee miljoen extra kosten. Inschrijvi­ngsgeld, tv-productiek­osten, extra loonlast, organisati­ekosten… Ook ons A-veld zal veel zwaarder belast worden en dus intensieve­r onderhoud vragen. De hybride grasmat is met succes vernieuwd. (Kijkt naar buiten) Deze regen is dus welkom. We hebben al die inspanning­en er graag voor over, omdat we ervan overtuigd zijn dat het de doorbraak van onze jongeren op het hoogste niveau zal vergemakke­lijken.”

Nederlaag voor John –

Kelvin John (18) pakte met een invalbeurt van een half uur zijn derde A-cap voor Tanzania, dat in de voorrondes van de Afrika Cup met 0-2 verloor van Algerije.

Bij Genk zijn ze op zoek naar een nieuwe mediaveran­twoordelij­ke. Peter Morren verlaat eind volgende week de club om terug te keren naar zijn oude liefde, hij wordt opnieuw voetbalcom­mentator.

Morren verlaat club -

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Erik Gerits hoopt de ontgoochel­ing van vorig seizoen door te spoelen.
FOTO DICK DEMEY Erik Gerits hoopt de ontgoochel­ing van vorig seizoen door te spoelen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium