Het Belang van Limburg

Youngsters Bocat en Dumont op weg naar Stayen

- Gunter Schoofs

Twee weken geleden streek Fatih Kaya als eerste aanwinst neer in Haspengouw, op de laatste details na heeft STVV een tweede en derde nieuwkomer over de streep getrokken. De eerste is Olivier Dumont van Standard. De 20-jarige Luikenaar genoot zijn jeugdoplei­ding bij de Rouches en debuteerde vorig seizoen onder Mbaye Leye op de openingssp­eeldag tegen KRC Genk. Nadien mocht hij ook nog invallen tegen Beerschot. In de winter waren AA Gent, Kortrijk en STVV al geïnteress­eerd in zijn diensten, maar in tegenstell­ing tot Ameen Al-Dakhil bleef Dumont op post in Luik.

Nochtans verdween hij onder Luka Elsner uit beeld en uit de A-kern. STVV bleef Dumont volgen, hij onderteken­t een meerjarige verbinteni­s na het afleggen van de medische tests.

Concurrent voor Koita

Ook op de linkerflan­k STVV versterkin­g in het

heeft vizier met Eric Junior Bocat. De 22-jarige Fransman werd vorig seizoen door Lille uitgeleend aan Moeskroen, maar was sinds begin deze maand een vrije speler. Daar profiteren de Kanaries van om hem een meerjarig contract voor te schotelen. Bocat, die tot 25 optredens in 1B kwam, moet op links de concurrent­ie aangaan met Aboubakary

Koita. Het contract van Ko Matsubara - die op een nieuwe werkgever in zijn thuisland hoopt - werd immers niet verlengd.

Geen Hayashi op training

Woensdag oefende de STVV-kern twee keer. Lamine Cissé nam het gros van de groep onder zijn hoede. Nieuwkomer Kaya vermijdt voorlopig de duels en werkte nog deels apart. Daichi Hayashi ontbrak met buikpijn. De club legde ook een derde oefenwedst­rijd vast. Na Zepperen-Brustem (uit, zaterdag 11 juni 18 uur) en KVK Tienen (uit, zaterdag 18 juni 18 uur) oefenen de Kanaries ook tegen Standard. Aftrap op woensdag 29 juni om 13.30 uur in Luik.

 ?? FOTO BELGA
FOTO BELGA ?? Eric Junior Bocat werd vorig seizoen
door Lille uitgeleend aan
Moeskroen.
Olivier Dumont debuteerde vorig seizoen bij Standard tegen KRC Genk.
FOTO BELGA FOTO BELGA Eric Junior Bocat werd vorig seizoen door Lille uitgeleend aan Moeskroen. Olivier Dumont debuteerde vorig seizoen bij Standard tegen KRC Genk.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium