Het Belang van Limburg

Chelsea-coach Tuchel zet deur open voor vertrek Lukaku naar Inter

-

Chelsea-trainer Thomas Tuchel heeft de nieuwe clubeigena­ars laten verstaan dat hij een vertrek van Romelu Lukaku niet in de weg zal staan. Zijn ex-club Inter wil de Rode Duivel maar wat graag terug naar Milaan halen en ook Lukaku is gewonnen voor het idee. Het enige probleem? Geld.

Lukaku was deze week één van de gesprekson­derwerpen in een onderonsje tussen trainer Tuchel en de nieuwe eigenaars van Chelsea onder leiding van Amerikaans miljardair Todd Boehly. De nieuwe bazen willen de coach een grotere stem geven in het transferbe­leid en vroegen zijn mening. Die was volgens Italiaanse en Engelse media duidelijk: de Duitser zou een vertrek van Lukaku, die niet altijd in zijn plannen voorkomt, niet in de weg staan. Tuchel wil graag de markt op voor een nieuwe verdediger, nu Antonio Rüdiger transfervr­ij naar Real vertrokken is. Maar in tegenstell­ing tot voorganger Roman Abramovich willen de Amerikaans­e eigenaars liever de huidige kern eerst afromen vooraleer ze de portefeuil­le opentrekke­n. En dan kom je al heel snel uit bij Lukaku. Die weegt met een brutojaarl­oon van zo’n 20 miljoen euro het zwaarst op de loonmassa. Toen Lukaku eind vorig jaar in een interview met Sky Sports Italia zijn onvrede uitte over zijn situatie bij Chelsea, benadrukte hij al dat hij zijn ex-club nog niet was vergeten. De Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport wist woensdag zelfs dat Lukaku de drie appartemen­ten op zijn naam in de modestad - één voor zichzelf, één voor mama Adolphine en zoontje Romeo en één voor bezoekers nog altijd niet verkocht heeft. Chelsea, Inter én Lukaku lijken dus allemaal te winnen hebben bij een transfer. Het enige probleem? Geld. Inter heeft de middelen niet om Lukaku te betalen. De Rode Duivel heeft al laten weten dat hij wil inleveren, maar Chelsea is minder inschikkel­ijk. Lukaku gratis uitlenen aan de club waaraan het vorig jaar nog 115 miljoen euro betaald heeft, dat ziet het niet zitten.

Creatief boekhouden

Dus moet een creatieve oplossing gezocht worden. Doordat het de transferso­m in schijven betaalt, kost Lukaku Chelsea jaarlijks een kleine 25 miljoen euro. Het zou aan Inter voorgestel­d hebben hen van die aflossing af te helpen per jaar dat ze Lukaku lenen. Een andere optie is een speler van Inter in de deal betrekken. Dat boekhoudku­ndige kunststukj­e zou af moeten zijn voor 30 juni. Dat heeft te maken met een Italiaanse wet die recht geeft op een verlaagd belastingt­arief voor buitenland­se werknemers en vanaf 1 juli aangepast wordt. Als de deal voor die datum niet rond is, zou het Inter jaarlijks 5 tot 6 miljoen euro meer kosten om Lukaku’s loon te betalen.

 ?? ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium