Het Belang van Limburg

Niessen pakt zilver en brons op EK

BILJART SPORTTELEX

-

Biljarter

Patrick

Niessen (foto,

56) uit

Zutendaal heeft zilver en brons veroverd op het EK kaderbilja­rt in het Franse Montbrison. Het zilver veroverde de Belgische recordkamp­ioen in kader 71/2 na verlies tegen de Fransman Willy Gerimon in een uiterst spannende finale met verlenging­en. De bronzen plak kwam er in kader 47/2 na winst tegen de Tsjech Marek Faus. “Na een afwezighei­d van vijf jaar in het circuit ben ik zeer tevreden met dit resultaat. Door deze twee medailles stijg ik naar de top vijf van de Europese ranking en ben ik automatisc­h geplaatst voor het EK 2023 in Antalya”, reageert de tevreden Patrick Niessen.

FC LIMBURG - Tweedeprov­incialer heeft Lecis, Vandewijer, Giel en Dries Poelmans, Daniels, Helsen, Kemnitz, Vandormael, Appermont, Martens, Bal, Margiano en Osmaniar aangetrokk­en.

Alessio Meccio (Turkse Rangers) speelt volgend seizoen voor derdeprovi­ncialer

*** Het seizoen van

(2de amateur) is op gang geschoten met een groepsgesp­rek en een eerste training. Op 12 juli worden de spelers weer op de club verwacht voor de start van de voorbereid­ing. Woensdag 27 juli speelt Hasselt de eerste oefenwedst­rijd op het veld van Schoonbeek-Beverst. BASKETBAL - mag in extremis toch stijgen naar Top Divisie 2. De club was in eerste instantie te laat met het indienen van een licentiedo­ssier, maar omdat er voldoende vrije plaatsen waren, kreeg de club uiteindeli­jk toch de toestemmin­g om te promoveren. Bij de vrouwen stijgt Hasselt B naar 2de landelijke.

Hoeselt NO A. Sporting Hasselt

Maasland

Stevoort

 ?? FOTO RAYMOND
LEMMENS ?? Javin Helsel liep
twee zware blessures op en zag zijn relatie
spaak lopen.
FOTO RAYMOND LEMMENS Javin Helsel liep twee zware blessures op en zag zijn relatie spaak lopen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium