Het Belang van Limburg

Aannemer met humor doet het weer: ‘Er is geen doorkomen aan’

-

WERKZAAMHE­DEN

Aannemer Nelis uit Oudsbergen is deze week begonnen aan de riolerings­werken in de Kompveldst­raat in Gellik. Eerder gaf een bord al aan dat de werken zouden duren ‘tot dit bord weg is’. En ook nu laat een bord met een kwinkslag weten dat ook fietsers er tijdelijk niet kunnen passeren.

Begin mei kondigde de aannemer met een opvallend verkeersbo­rd aan dat de werken in de Kompveldst­raat op 7 juni zouden starten. Daarop stond vermeld dat de werken zullen duren ‘tot dit bord weg is’. “Duidelijke­r kan ik niet zijn”, lacht Steve Frederix, verantwoor­delijke voor de signalisat­ie en werfopzich­ter bij Nelis. “Ik hoop dat de boodschap op die manier beter doordringt. Al maak ik me geen illusies: toen we dinsdag met de werken begonnen, hebben nog minstens veertig wagens het bord genegeerd en zijn ze gewoon doorgerede­n.”

Maar die borden staan er niet zomaar. Ook het nieuwe bord dat recent geplaatst werd om met name fietsers erop attent te maken dat doorrijden niet kan, getuigt van gevoel voor humor: ‘Er is GEEN doorkomen aan! Fietsen is gezond: volg de omleiding!’

“Ik hou van heldere taal en scherpte. De boodschap moet overkomen. Het is de eerste werf waar ik dit op deze opvallende manier doe, omdat de ervaring me geleerd heeft dat mensen te weinig aandacht schenken aan de signalisat­ie. En wie niet horen wil – of niet lezen wil in dit geval – moet maar voelen.”

 ?? FOTO EVA
EVA ?? Er is tijdelijk geen verkeer toegelaten, ook fietsers niet.
FOTO EVA EVA Er is tijdelijk geen verkeer toegelaten, ook fietsers niet.
 ?? FOTO ?? Eerder gaf een opvallend bord al de duur van de werken aan: ‘Vanaf 7 juni tot dit bord weg is’.
FOTO Eerder gaf een opvallend bord al de duur van de werken aan: ‘Vanaf 7 juni tot dit bord weg is’.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium