Het Belang van Limburg

Eerste drie trajectcon­troles starten in Bilzen op 1 september

-

VERKEER BILZEN

De ingebruikn­ame van de trajectcon­troles in Bilzen is ruim een maand opgeschove­n naar 1 september. “We beginnen eerst met drie straten, waarna we elke maand drie straten toevoegen”, zegt schepen van Guy Sillen.

De voorbereid­ingen van de trajectcon­troles in Bilzen zijn in volle gang. “De palen en camera’s zijn geïnstalle­erd. Wat nu volgt, zijn de infrastruc­tuurwerken om het dataverkee­r te verwerken. De camera’s worden ook eerst nog gehomologe­erd. Het aansluiten op een beveiligd netwerk om daarna de gegevens naar onze centrale databank te kunnen sturen is een werk dat tijd vraagt. Daarom is beslist om de trajectcon­trole op te schuiven en vanaf 1 september op te starten. Een ideaal moment, omdat dan ook iedereen terug is van vakantie en de scholen weer open gaan. Welke straat eerst opstarten, is op dit moment nog niet bekend”, zegt schepen van Mobiliteit Guy Sillen (Trots op Bilzen). Burgemeest­er Bruno Steegen (Beter Bilzen): “Alhoewel het niet verplicht is, gaan we in Bilzen in alle straten de cameracont­roles duidelijk aankondigi­ngen met borden.

Ook zullen we via diverse publicatie­s iedereen op de hoogte brengen van de start van de controles.”

Nulmeting

Ondertusse­n zijn de nulmetinge­n afgerond. “De gemiddelde snelheid in deze straten en het aantal voertuigen dat passeert, werden duidelijk in kaart gebracht. Zo weten we hoe de situatie er op dit moment is en zo kunnen we over een aantal maanden evalueren wat de impact is van de trajectcon­troles”, aldus schepen Sillen. “Op 15 augustus starten we met de test van het systeem. Zo kunnen het netwerk en dataverwer­king uitvoerig getest worden, zonder boetes uit te schrijven.”

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium