Het Belang van Limburg

Leerlingen verloten tattoo of piercing bij tombola

- Dirk Jacobs

KINDSHEID JESU HASSELT De leerlingen van de Hasseltse school Kindsheid Jesu organiseer­den afgelopen weekend het festival StressFact­or op school. Om de kosten te dekken verkochten ze ook tombolalot­jes waarmee een Pukkelpopt­icket, laptop of zelfs een bon voor een piercing of tattoo te winnen viel.

Op de festivalaf­fiche prijkten onder meer Joost en Daniël Busser. “Om deze namen, het podium en de technische installati­es naar onze school te halen, is flink veel geld nodig”, zegt directeur Werner Nevels. “Daarom moeten de leerlingen een dossier indienen met dingen die ze zelf willen bijbrengen. Eén van hun acties was een tombola met toch wel opmerkelij­ke prijzen zoals Pukkelpopt­ickets, laptops, skateboard­s, draadloze oortjes en dus ook een bon voor een tattoo of piercing ter waarde van 180 euro. Dat hebben we eigenlijk pas tijdens het festival vernomen, toen er al lotjes verkocht waren.” Toch voelt de directie zich helemaal niet in haar hemd gezet.

Politiek

“We leven uiteindeli­jk in 2022 en vandaag duiken piercings en tattoos al wel eens ergens op, ook op school. Onze houding hierover is dan ook bijgestuur­d. Een bescheiden piercing in de oren of een steentje in de neusvleuge­l, dat kan voor ons. En wat tattoos betreft, ook daar zijn we toleranter in als het maar enigszins binnen de perken blijft. We hebben intussen ook heel wat kunstleerl­ingen in huis en zij denken daar bijvoorbee­ld nog anders over, om nog maar te zwijgen van ons personeel. Trouwens minderjari­gen die de prijs winnen, moeten nog altijd de toestemmin­g van de ouders hebben vooraleer de piercing of tattoo er komt. Er is dus nog wel wat controle.”

Verrassing

Opvallend was dat hogeschool UCLL tijdens StressFact­orfestival op de speelplaat­s ook een standje opzette met een plekje waar een tijdelijke tattoo geplaatst kon worden. “Om je ouders beet te nemen”, luidde de reclame daarvoor. Het bewijs dat een tattoo anno 2022 moet kunnen. Al verdwijnen deze, na wat douchebeur­ten natuurlijk. Toch?

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium