Het Belang van Limburg

Enkel nuttige flitspalen op Noord-Zuidverbin­ding blijven

- Mireille Maes

NOORD-ZUIDVERBIN­DING HOUTHALEN-HELCHTEREN Bij de werken op de Grote Baan in Houthalen-Helchteren zijn enkele flitspalen weggehaald. Tegen het eind van de zomer wordt bekeken welk palen nog nuttig zijn. Enkel die worden teruggezet.

Een van de palen die (tijdelijk) is verdwenen, is er eentje die iedereen in Limburg kent: de paal in het dal net voor je Helchteren binnenrijd­t richting Noord-Limburg. De paal heeft al dik 10 jaar op de teller staan en was daarmee een van de eerste in Limburg. “De paal is geplaatst op het moment dat daar een onveilige situatie was door het kruispunt even verderop, dat van de Daalstraat en de Molenweg”, zeggen ze bij AWV Limburg. Maar met het dichtmaken van de middenberm op die plek verandert de verkeerssi­tuatie volledig. “Er kan dan enkel nog rechts in en rechts uit worden gedraaid.” Momenteel zijn er drie flitspalen weggehaald: twee aan de Dorpsstraa­t/ Ringlaan en eentje aan de Molenweg/Daalstraat.

Bekijken

“Momenteel kunnen we nog niet zeggen welke van de flitspalen definitief verdwijnen en welke herplaatst worden”, zegt Marijn Struyf, woordvoerd­er bij De Werkvennoo­tschap, dat de werken op de Noord-Zuid coördineer­t. “Samen met de gemeente en AWV gaan we flitspaal per flitspaal beoordelen op nuttigheid. Tegen het einde van de zomer gaan we die vraag kunnen beantwoord­en.” De politie laat intussen weten dat ondanks het verdwijnen van enkele flitspalen op het traject er gecontrole­erd wordt ter hoogte van de werken.

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? De flitspaal in Helchteren richting Hasselt blijft voorlopig wel staan.
FOTO DICK DEMEY De flitspaal in Helchteren richting Hasselt blijft voorlopig wel staan.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium