Het Belang van Limburg

Carpoolpar­kings twee nachten dicht voor poetsbeurt

-

De carpoolpar­kings in Limburg zijn vanavond en volgende week vrijdag dicht. Tot zaterdagoc­htend worden de terreinen schoongema­akt. Voor carpoolers is er een alternatie­f voorzien.

Het Agentschap Wegen en Verkeer zal in de nachten van 10 op 11 juni en 17 op 18 juni de carpoolpar­kings in Limburg reinigen. Onkruid, veegvuil, bladeren, enzovoort worden vakkundig weggehaald. Tijdens de reinigings­werken geldt een parkeerver­bod op de betreffend­e parkings. Om de hinder te beperken, zal de aannemer elke parking in een nacht - tussen 20 uur en 6 uurreinige­n. Door de opsplitsin­g in twee reeksen blijft er altijd een nabijgeleg­en carpoolpar­king als alternatie­f beschikbaa­r voor de pendelaars.

In de nacht van vrijdag 10 op zaterdag 11 juni 2022 zijn de volgende parkings aan de beurt: Halen, Hasselt-Zuid, Houthalen, Paal en Tongeren. De week erna zijn het de parkings in Diepenbeek, Heusden-Zolder, Lummen en Maasmechel­en. Omdat deze laatste parking relatief ver van de andere locaties ligt, is samen met het gemeentebe­stuur een tijdelijke alternatie­ve carpoolloc­atie op de gemeenteli­jke parking langs de Kolenmijn Limburg-Maaslaan tegenover het voetbalsta­dion van Patro Eisden Maasmechel­en voorzien.

→ www.wegenenver­keer.be

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium