Het Belang van Limburg

Dreigen met bom in Wetstraat levert man celstraf op

-

Een Riemstenaa­r (68) krijgt 15 dagen cel met uitstel omdat hij het kabinet van minister Frank Vandenbrou­cke opbelde en dreigde om een bom te gooien. Hij mocht niet naar de kapper tijdens corona.

De feiten dateren van 7 januari 2021, toen er nog heel wat coronamaat­regelen actief waren in ons land. Een daarvan was de sluiting van de kapperszak­en, wat tot een grote frustratie leidde bij de 68-jarige man uit Riemst. “Mijn haar zag eruit zoals dat van Einstein”, getuigde hij voor de Tongerse rechtbank.

“Ik voelde me niet goed in mijn vel wanneer ik in de spiegel keek. Ik miste mijn kapper. Normaal ga ik om de drie weken langs.” De man probeerde zijn kappersbez­oek dan maar via de minister zelf te regelen. “Ik heb naar het kabinet van Frank Vandenbrou­cke gebeld. Toen die vrouw aan de andere kant van de lijn me begon uit te lachen, ben ik uitgevloge­n.”

Bom

Volgens de procureur was de man furieus en uitte hij zelfs extreme bedreiging­en. “Hij zei dat er een bom gegooid zou worden op de Wetstraat”, aldus de aanklager. De man gaf de feiten toe. “Ik heb gewoon zo’n temperamen­t. Ik kan niet rustig blijven.” De zestiger werd veroordeel­d tot een celstraf van vijftien dagen met uitstel en een geldboete van 400 euro.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium