Het Belang van Limburg

“Ligt streep iets verder dan win ik”

- Rob Rodiers

Het was een enerverend­e finale, met vier vluchters die net wel of net niet zouden ingerekend worden. Het werd dus net wel. Op driehonder­d meter van de streep was het Christophe Laporte (Jumbo-Visma) die onder meer Jan Bakelants bij de lurven vatte en in één baan de rode loper uitrolde voor ploeggenoo­t Wout van Aert. In het wiel van de leider wachtte Jordi Meeus op zijn kans.

“Net op het moment dat ik aanging, deed Wout hetzelfde. Waardoor ik maximaal van zijn slipstream kon genieten”, reconstrue­ert Meeus de sprint. “Ik koos voor het traject langs de hekken, want daar lag de nodige ruimte. Ik had het gevoel dat ik iets sneller ging dan Wout. Lag de streep iets verder dan win ik. Maar de streep lag waar ze lag, dus was het net niet”, haalt hij de schouders op. Meeus was net terug van een Spaans trainingsk­amp toen hij vanuit de ploeg vernam dat hij niet Belgische eendagskoe­rsen als de Heistse Pijl, Brussels Cycling Classic en Ronde van Limburg moest rijden, maar het Critérium du Dauphiné. Betekent dat ook dat hij kans maakt op een eerste Tourselect­ie?

“De kans is groter dat ik niet dan wel naar de Tour afreis”, verklapt de 23-jarige Lommelaar. “Nee, de ploeg vond het raadzamer dat ik mijn kans kon gaan in de Dauphiné dan dat ik vierde of derde sprintlood­s zou zijn voor Bennett in bovengenoe­mde koersen. Een uitleg waarmee ik uiteraard vrede nam aangezien ik nu voor eigen rekening mag sprinten.”

Zaterdag naar huis

Sprinten mag Meeus ook vandaag. Want in tegenstell­ing tot het slotweeken­d wacht nog niet het hooggeberg­te.

“Klopt, al valt het nog maar af te wachten of we effectief zullen sprinten”, blijft hij liever voorzichti­g. “Jumbo en Ineos laten geen kans onbenut om rappe jongens als Groenewege­n overboord te kieperen wanneer het asfalt omhoog wijst. Ik zal dus ook de vrijdagrit moeten overleven, wil ik kunnen meedoen om dagsucces. Zaterdag vlieg ik naar huis opdat ik voldoende hersteld de Baloise Belgium Tour kan aanvatten. De Ronde van België is belangrijk als generale repetitie voor het Belgisch kampioensc­hap in Middelkerk­e, één van mijn hoofddoele­n van het seizoen. Een doel waarbij ik met een handicap aan de start verschijn, aangezien ik met Cian Uijtdebroe­ks slechts over één ploegmaat beschik. Maar vorig jaar in Waregem stond ik er helemaal alleen voor en toen kwam ik uiteindeli­jk nog dicht bij het podium (vierde, nvdr.)”, houdt Meeus de moed erin.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium