Het Belang van Limburg

Mertens kan geen vuist maken tegen Van Uytvanck in tweede ronde Rosmalen

-

Alison Van Uytvanck (WTA 46) heeft het Belgisch onderonsje gewonnen in de tweede ronde op het WTA-toernooi in het Nederlands­e Rosmalen (gras/(251.750 dollar). Ze versloeg achtste reekshoofd Elise Mertens (WTA 29) in twee sets met 6-2 en 6-3.

“Alison speelde een fantastisc­he wedstrijd”, aldus Mertens. “Ik probeerde agressieve­r te zijn, maar zonder succes. Ik denk dat ze meer wedstrijde­n op gras in de benen had. Door het slechte weer kon ik de laatste dagen niet veel trainen en dat maakte deze partij er niet gemakkelij­ker op.”

In de kwartfinal­es neemt Van Uytvanck het op tegen Mertens’ voormalige dubbelpart­ner, de Wit-Russin Aryna Sabalenka (WTA 6). Ook Kirsten Flipkens staat bij de laatste acht na een vlotte zege tegen de Amerikaans­e Ann Li (WTA 68): 6-1, 6-1.

Wel succesvol in dubbel

In het dubbelspel was er wel succes voor Mertens. Ze versloeg aan de zijde van de Russin Veronika Kudermetov­a de Duitse Julia Lohoff en Tsjechisch­e Renata Voracova in twee sets: 6-2 en 6-4. Voor Sander Gillé en Joran Vliegen zit het avontuur in Nederland erop. Ze verloren in de eerste ronde tegen de Zuid-Afrikaan Raven Klaasen en de Braziliaan Marcelo Melo: 7-6 (15/13) en 6-4.

 ?? FOTO EPA-EFE ?? Elise Mertens moest de wet van de sterkste ondergaan.
FOTO EPA-EFE Elise Mertens moest de wet van de sterkste ondergaan.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium