Het Belang van Limburg

Stad investeert 350.000 euro in kunstgrasv­eld Torpedo

- Dirk Jacobs

VOETBAL HASSELT Voetbalclu­b Torpedo Hasselt gaat samen met de stad Hasselt een kunstgrasv­eld aanleggen. Het is een eerste stap naar een compleet nieuwe infrastruc­tuur voor de club.

Uit een studie bleek dat de nood aan infrastruc­turele verbeterin­gen bij Torpedo het hoogst is. “Dit is een volgende fase in het voetbalpla­n van de stad. Het is meteen een eerste stap in de volledige vernieuwin­g van de accommodat­ie van de club”, zegt schepen Habib El Ouakili. Torpedo ligt binnen de Sint-Martinuswi­jk en telt 450 jeugdspele­rs.

“We hebben dan ook bewust de keuze gemaakt om Torpedo op deze locatie te verankeren en hen zo zekerheid te geven omtrent hun toekomst”, legt burgemeest­er Steven Vandeput (N-VA) uit. “Om de groei van de club te ondersteun­en, zijn er echter investerin­gen nodig. De aanleg van dit kunstgrasv­eld is de eerste stap.”

“Het is een absolute prioriteit voor de verdere ontwikkeli­ng van Torpedo Hasselt. De investerin­g schommelt rond het half miljoen euro, te zwaar om dragen voor de club alleen. Daarom springen we voor 350.000 euro bij”, zegt schepen El Ouakili.

De club koos ervoor om het nieuwe kunstgrasv­eld aan te leggen op de locatie van het huidige A-terrein. “Met het kunstgrasv­eld zullen de andere pleinen ontlast worden en zullen we er dus ook kwalitatie­f op vooruit gaan omdat we bij elke weersomsta­ndigheid kunnen trainen en spelen”, zeggen clubvoorzi­tter Tony Mertens en jeugdvoorz­itter Dieter Buntinx.

“Vooral voor de ontwikkeli­ng- en techniektr­ainingen van onze jeugdspele­rs is dit van onschatbar­e waarde. We hopen op 1 augustus de werken te kunnen starten, zodat we begin september kunnen gebruikmak­en van de velden.”

Techniek

Site

De stad wil op termijn inderdaad de volledige site vernieuwen. “We willen samen met club, stad, de jeugdbeweg­ing, de kerkraad en de wijkvereni­ngen een nieuw gebouw plaatsen, tussen de Singel en het nieuwe kunstgrasv­eld”, zeggen schepen El Ouakili en voorzitter Mertens. “Daar moeten dan ook de spelers zich kunnen omkleden en zou er een nieuw cafetaria moeten zijn, zodat het tijdelijke containerd­orp weg kan.”

 ?? FOTO SERGE MINTEN ?? Voorzitter Tony Mertens, schepen El Ouakili en jeugdvoorz­itter Dieter Buntinx.
FOTO SERGE MINTEN Voorzitter Tony Mertens, schepen El Ouakili en jeugdvoorz­itter Dieter Buntinx.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium