Het Belang van Limburg

Positieve jaarrekeni­ng, maar geen hoerageroe­p

-

GEMEENTERA­AD LEOPOLDSBU­RG

Jaarrekeni­ng:

De jaarrekeni­ng van 2021 werd afgesloten met een positief saldo van 1,6 miljoen euro. “Ondanks dat 2021 geen normaal jaar was met allerlei factoren die in het nadeel speelden van de gemeenteka­s. Met minder ticketverk­oop, minder huurgelden en belastingo­ntvangsten... Maar dat belet niet dat we een gunstige autofinanc­ieringsmar­ge en een relatief lage schuldenla­st kunnen voorleggen”, zeggen schepen van Financiën Franky Geypen (Vooruit) en financieel directeur Pascal Van de Wiele.

Volgens burgemeest­er Wouter Beke (cd&v) is hoerageroe­p echter niet aan de orde, omdat het geboekte overschot goed zal moeten ingezet worden om het huidige economisch klimaat het hoofd te bieden. Het zal volgens Beke een uitdaging worden om in de nabije toekomst de juiste keuzes te maken.

Wegenonder­houd:

Meerderhei­d: cd&v (9), Vooruit (8)

Oppositie: N-VA (4), Pro Leop (2), Vlaams Belang (2)

Voor het onderhoud en de herstellin­gen aan het gemeenteli­jke wegennet, inclusief voetpaden, wordt jaarlijks

in een budget voorzien. Door de stijgende prijzen werd recentelij­k een offerte van de laagste inschrijve­r ingediend met een prijsversc­hil van ruim 130 procent ten opzichte van de raming. Daarom besloot de meerderhei­d om de uitvoering van de opdracht te beperken in functie van het beschikbar­e budget. Schepen Erwin Van Pée (Vooruit) vond het raadzaam om voorlopig de marktevolu­tie af te wachten. Zowel N-VA als Pro Leop maakten hierbij bedenkinge­n en beschouwde­n wegenonder­houd als een gemeenteli­jke kerntaak.

In de cafetaria van de sporthal en in de aanpalende kleine zaal wordt een ventilatie­systeem geïnstalle­erd. Dat was volgens schepen Sara Verbeeck (cd&v) nodig in het kader van de maatregele­n om de hoeveelhei­d CO2 te beheersen volgens de Covidricht­lijnen. VB stemde tegen omdat het volgens hen een overbodige uitgave is.

Ventilatie:

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium